Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024
27.9 C
Chios

Social

Χίος Μπροστά: Βουνό τα προβλήματα, άφαντη η δημοτική αρχή

Ανακοίνωση του συνδυασμού “Χίος Μπροστά”:

Η Δημοτική Αρχή Μαλαφή έξι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της  πορεύεται «όπως την πάει  ο άνεμος», χωρίς να μπορεί να ανταποκριθεί  ακόμη και στα στοιχειώδη.

Κάνει μεγαλόπνοες ανακοινώσεις για το νερό αλλά επί της ουσίας  περιοχές του νησιού υποφέρουν κάθε μέρα πριν ακόμη την αιχμή της  κατανάλωσης του καλοκαιριού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση    στον Βροντάδο  που από την αρχική ανακοίνωση περί βλάβης σε αφαλάτωση  που αποκαταστάθηκε, κατέληξαν σε ανακοίνωση εκ περιτροπής υδροδότησης!

Αερολογίες περί αντικατάστασης 12χλμ δικτύων από αμιαντοσωλήνες με  μελέτη που μνημονεύεται παντού και σε κάθε βλάβη οπουδήποτε συμβεί.
Για κάθε βλάβη υπάρχει και μία δικαιολογία και μία ανακοίνωση . Αλλά  τα προβλήματα παραμένουν, διογκώνονται και η Χίος πριν καλά – καλά  μπει το καλοκαίρι βρίσκεται απέναντι ακριβώς στα ίδια περιοριστικά  μέτρα που είχε και πέρσι! Πέρσι τα μέτρα ήταν κατακριτέα, φέτος  εφαρμοστέα!

Και οι δικαιολογίες σωρός και χωρίς αιδώ! Δεν θα κάνουμε  ασφαλτοστρώσεις γιατί πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τα δίκτυα. Θα  αλλάξουμε τα δίκτυα όταν θα βρούμε λεφτά!

Επικοινωνιακή διαχείριση για το πρόβλημα του βιολογικού ,αλλά η  ευρύτερη περιοχή της πόλης και του Καρφά, «ευωδιάζει» από τις  μυρωδιές! Στην έναρξη της τουριστικής περιόδου υποδεχόμαστε τους  τουρίστες με «μπόχα και δυσωδία» .

Η αγορά χωρίς τα καθιερωμένα πλέον σκίαστρα ακόμη και σήμερα, με τη  θερμοκρασία στους 40 βαθμούς.

Οι παραλίες απροετοίμαστες χωρίς καμπίνες ,χωρίς ντουζιέρες ,γιατί  «καθυστέρησε» η διαπραγμάτευση με τον ανάδοχο!

Η καθαριότητα στα όρια, πριν ακόμη ο πληθυσμός στο νησί αυξηθεί από  τους επισκέπτες Χιώτες και τουρίστες!

Το έργο της Χρήστου στην ίδια κατάσταση. Το πολύπαθο έργο στον  δημοτικό κήπο , το πρωί απεντάσσεται ,το μεσημέρι εντάσσεται στο νέο  ΕΣΠΑ και το βράδυ είναι σε κατάσταση «γέφυρας» για να επανενταχθεί.

Και για όλα υπάρχει η δικαιολογία ότι λείπουν οι πόροι! Μελέτες  έχουμε, λεφτά δεν έχουμε! Σχεδόν μονότονα και γραφικά πλέον! Ο κατά τα  άλλα «έμπειρος» δήμαρχος που θα έβρισκε λύσεις.

Αλλά οι επιλεκτικές και ανταποδοτικές  αναθέσεις συνεχίζονται σωρός !
Και  κάποιες γίνονται  χωρίς καν την τυπική νομιμότητα, τελείως  παράνομα.

Ο διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΙΑΝΟΧ με δικαιολογίες κάθε φορά  μετατίθεται στο απώτερο μέλλον και παρά την συνεχή πίεση από όλες τις  αντιπολιτεύσεις κινδυνεύει να μείνει στα αζήτητα! Ήδη οι πομπώδεις  εξαγγελίες περί  διαφάνειας ,από τις πρώτες κιόλας μέρες  της  δημοτικής αρχής «πήγαν περίπατο»!

Και μαζί με αυτά έρχονται και οι αποκαλύψεις από τον Υπουργό  Μετανάστευσης για «καλό κλίμα συζητήσεων» με τη δημοτική αρχή για την  υπερδομή στο Θόλος και προφανώς για τα ανταλλάγματα!

Δυστυχώς κακή αρχή που δεν δίνει κανένα σημάδι αισιοδοξίας για το μέλλον

Περισσότερα Νέα

Διήμερο εκδηλώσεων για τα 50 χρόνια της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια, από την Άνοιξη του 1974, χρονολογία ίδρυσης της μεγαλύτερης οργάνωσης Χίων της...

Έκκληση της ΔΕΥΑΧ για προσοχή στο νερό λόγω αυξημένης ζήτησης

Ανακοίνωση της ΔΕΥΑΧ: Λόγω του καύσωνα , των παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών και της τουριστικής κίνησης, η...

Χίος: Πένθιμα θα χτυπήσουν οι καμπάνες για την «μαύρη» επέτειο της Κύπρου

Η Ἱερά Μητρόπολις Χίου, Ψαρῶν καί Οἰνουσσῶν, μέ τήν εὐκαιρία τῶν ἐπετειακῶν ἐκδηλώσεων γιά τήν...