Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Χιακή Συμπολιτεία: Πρωτοφανής, παράνομη και αντιδεοντολογική η αλλοίωση των πρακτικών από τον Γ. Καλογεράκη

Με ανοιχτή επιστολή της η Χιακή Συμπολιτεία καταγγέλλει το τελευταίο ατόπημα του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου με  την απόπειρα αλλοίωσης των πρακτικών στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ για το προσφυγικό.

Όπως τονίζει στην επιστολή της η Χιακή Συμπολιτεία:

Από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου της Χίου (politis, astraparis) με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Φεβρουαρίου 2020, ο Πρόεδρος του ΔΣ επανήλθε, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αποχωρήσει,  ενώ δεν υπήρχε σώμα και συνεδρίαση, προκειμένου να ψηφίσει ο αντιδήμαρχος κ. Ι. Ξενάκης «λευκό» στην συγκεκριμένη απόφαση.

Πρόκειται για πρωτοφανή παράνομη και αντιδεοντολογική ενέργεια την οποία και καταγγέλλουμε. Μαρτυρεί ανεπάρκεια, σκοπιμότητα και περιφρόνηση στους δημοκρατικούς θεσμούς.

Δεν θα δεχτούμε σε καμιά περίπτωση παραποίηση των πρακτικών της συνεδρίασης. Επιφυλασσόμαστε για κάθε νομική ενέργεια σε οποιαδήποτε απόπειρα αλλοίωσης των πρακτικών της συνεδρίασης. Επισημαίνουμε ότι αλλοίωση των πρακτικών με αυθαίρετες προσθήκες εκ των υστέρων ενέχει σοβαρότατες ευθύνες.

Τέλος, υπογραμμίζουμε ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ έχει επανειλημμένα, από την έναρξη της θητείας του,  υποπέσει σε σοβαρότατα λάθη και ατοπήματα στη θεσμική του λειτουργία και εκφράζουμε τη δυσπιστία και τις επιφυλάξεις μας  για την επάρκεια του στην επιτέλεση των θεσμικών του καθηκόντων.

Χιακή Συμπολιτεία

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...