Κυριακή, 5 Απριλίου 2020
18 C
Chios

Social

Χιακή Συμπολιτεία: Αίτημα για συζήτηση της κατάργησης του αυτοδιοίκητου του ΚΕΘΕΑ στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Η Χιακή Συμπολιτεία απέστειλε αίτημα να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου ως θέμα συζήτησης η κατάργηση του αυτοδιοίκητου του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) και η έκδοση σχετικού ψηφίσματος.
Επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό και ευαίσθητο θέμα και υπενθύμισε ότι στη Χίο λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017 Συμβουλευτικός Σταθμός του ΚΕΘΕΑ με μεγάλη προσφορά και παροχή σημαντικών υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία.
Ακολουθεί το προτεινόμενο ψήφισμα, με κορμό το κείμενο που διακινεί το ΚΕΘΕΑ:
ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου απαιτεί την άμεση απόσυρση της αιφνίδιας και αντισυνταγματικής απόφασης της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του ΚΕΘΕΑ, αντικαθιστώντας το άμισθο και εκλεγμένο Διοικητικό του Συμβούλιου με έμμισθο, διορισμένο από  την ίδια.
Επί 4 δεκαετίες η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ, με τη συμμετοχή και την ψήφο των ίδιων των  μελών των θεραπευτικών προγραμμάτων, των γονιών τους, των εργαζομένων και της κοινωνίας των πολιτών, έχει διασφαλίσει την υποδειγματική δημοκρατική λειτουργία και χρηστή διαχείριση του Οργανισμού, εκλέγοντας ένα ΔΣ εθελοντών υπόλογο σε όλους τους παραπάνω και την ελληνική κοινωνία.
 
Ειδικά στο νησί μας γνωρίζουμε και εκτιμούμε τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία το Συμβουλευτικό Κέντρο του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί από τον Απρίλιο του 2017 ενταγμένο στο δίκτυο υπηρεσιών ΝΟΣΤΟΣ.
Ο διορισμός έμμισθου ΔΣ στο ΚΕΘΕΑ αποτελεί ευθεία πολιτική παρέμβαση στο εσωτερικό του οργανισμού από την κυβέρνηση η οποία προσπαθεί να στηρίξει την επιλογή της αφήνοντας ψευδείς, συκοφαντικούς υπαινιγμούς για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΕΘΕΑ. Με τη γραφειοκρατική, συγκεντρωτική πολιτική της η κυβέρνηση αφαιρεί απροκάλυπτα το δικαίωμα ψήφου των άμεσα εμπλεκόμενων στον οργανισμό,   απαξιώνει τα προγράμματα απεξάρτησης και βάζει εμπόδια στην κοινωνική επανένταξη των απεξαρτημένων. 
Ζητούμε  την άμεση απόσυρση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.  

Περισσότερα Νέα

Επίδομα 800 ευρώ: Πώς και πότε θα καταβληθεί

Στο πότε αλλά και το πώς θα καταβληθεί η αποζημίωση ειδικού σκοπού, ύψους 800 ευρώ απάντησε...

Κ.Μουτζούρης για μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης: Τα θετικά, τα αρνητικά και τα ακατανόητα

Το ισοζύγιο των ενεργειών της κυβέρνησης και του Υπουργείου Μετανάστευσης καταγράφει με ανάρτησή του ο...

Δωρεά χιλιάδων μασκών από τον Αντώνη Φαράκλα

Σε μια αξιέπαινη κίνηση προχώρησε ο Βρονταδούσης Αρχιμηχανικός της ναυτιλιακής εταιρείας Chartworld Shipping Corporation, ιδιοκτησίας...