Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Χείρα συνεργασίας Γ.Ξενάκη στις αντιπολιτεύσεις για τα έργα της Χίου

Μετά την επιτυχή διαπαραταξιακή παρέμβαση και την "διάσωση" των έργων του Καλοπλύτη και του 4ου Δημοτικού

«Σώθηκαν» τελικά τα δυο έργα τα οποία κινδύνευαν με απένταξη από το ΕΣΠΑ και ειδικότερα τα αντιπλημμυρικά έργα στον Καλοπλύτη αλλά και το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Χίου μετά τη διαπαραταξιακή παρέμβαση που έγινε στις δυο αυτές περιπτώσεις.

Μάλιστα το 4ο Δημοτικό θα προχωρήσει τελικά με τον αρχικό του προϋπολογισμό των 400.000€ και χθες υπεγράφη η απόφαση για την επανένταξή του.

Επιπλέον όπως λέει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γ.Ξενάκης μέχρι τέλος Αυγούστου αναμένεται να ενταχθεί στο τρέχον ΕΣΠΑ και το έργο της αναβάθμισης του Δημοτικού Κήπου, μιας και βρέθηκε εταιρεία η οποία θα εκπονήσει την απαιτούμενη ηλεκτρομηχανολογική μελέτη που απαιτείται ενώ σε φάση δημοπράτησης μπαίνει το open mall.

Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις του κ. Ξενάκη όλα τα έργα τα οποία κληρονόμησαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή θα προχωρήσουν παρά τα προβλήματα, με τον ίδιο μάλιστα να απλώνει χέρι συνεργασίας στις αντιπολιτεύσεις του Δήμου. «Καλούμε όλες τις παρατάξεις να συνεργαστούμε» είπε επισημαίνοντας ότι κάθε μήνα ο ίδιος θα καλεί συσκέψεις με τους επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων ώστε να τους ενημερώνει για την πορεία των έργων.

Περισσότερα Νέα

Αναλαμβάνει τα χρέη των σχολείων προς τη ΔΕΥΑΧ ο Δήμος Χίου (vid)

Για μια προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών των σχολείων της Χίου με εύρεση μόνιμης λύσης έκανε...

Άφιξη 23 Τούρκων στον Βροντάδο που ζητούν άσυλο

23 Τούρκοι έφτασαν το απόγευμα της Τετάρτης στο Βροντάδο με ταχύπλοο. Το περιστατικό συνέβη ενώπιον των...

«Τα Κέντρα Υγείας πέριξ των ΚΥΤ σημαίνουν μονιμοποίησή τους» (vid)

Την αντίθεση του με το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρων Υγείας πέριξ των ΚΥΤ εξέφρασε ο Αντιπεριφερειάρχης...