Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

Χαιρετίζει την απόδοση της ΒΙΑΛ, τάσσεται κατά νέας δομής στη Χίο ο Κ.Μουτζούρης

Χαιρετίζει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Χίου για απόδοση του ακινήτου της ΒΙΑΛ στον Δήμο Χίου.

Με ανακοίνωσή του ο κ.Μουτζούρης εκφράζει, παράλληλα, την αντίθεσή του στη δημιουργία οποιασδήποτε μόνιμης δομής μεταναστών καθώς, όπως αναφέρει, «θα αποτελούσε κίνητρο για αύξηση των ροών και εκβιαστική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού».

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη:

Ο  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, χαιρετίζει την απόφαση του Πολυμελούς Πλημμελειοδικείο Χίου για  την επιστροφή του ακινήτου της ΒΙΑΛ, καθώς και των γύρω εκτάσεων,  στον Δήμο Χίου ως  ευκαιρία για άμεση αποσυμφόρηση της Χίου.

Η απομάκρυνση των μεταναστών σε συνδυασμό με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων που οφείλεται στις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος, με τις οδηγίες της κυβέρνησης, αποτελεί την μοναδική λύση σε ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό, το οποίο έχουν επωμιστεί αδίκως και μονομερώς τα νησιά της Περιφέρειας μας.

Η δημιουργία οποιασδήποτε μόνιμης δομής μεταναστών θα αποτελούσε κίνητρο για αύξηση των ροών και εκβιαστική εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.

Τα νησιά μας, μαζί με τον Έβρο, λειτουργούν ως Προμαχώνας και είναι επιτακτική Εθνική ανάγκη (αλλά και ανάγκη γενικότερης  επιβίωσης ) να ξαναβρούν την χαμένη τους υπόσταση, την ιστορία και τον χαρακτήρα τους και να μην παγιωθούν στα μάτια του κόσμου ως “νησιά των μεταναστών “.

Τους αξίζει ένα καλύτερο μέλλον και θα το διεκδικήσουμε!

Περισσότερα Νέα

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την 8η Μάρτη:   Οι γυναίκες του καθημερινού...

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Aegean Startups 2021”

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups 2021, για την ανάδειξη...

Διαδικτυακή εκδήλωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας: «Η Ελληνική Αστυνομία μαζί με τη Γυναίκα»

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση...