Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.1 C
Chios

Social

Αυξημένη κατά 4€ η τιμή της μαστίχας, εκτιμήσεις για 200 τόνους παραγωγής (vid)

Εκτιμήσεις για 200 τόνους παραγωγής αλλά και πάλι η ζήτηση δεν καλύπτεται

Αυξημένη κατά 4€  θα είναι η τιμή της μαστίχας για την σοδειά του 2021- 2022, με το διοικητικό  συμβούλιο της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών να καθορίζει στη χθεσινή του συνεδρίαση τις τιμές και τον φετινό κανονισμό παραλαβής .

Έτσι για την Α΄ κατηγορία η τιμή αυξάνεται στα 91€ το κιλό ενώ αντίστοιχη αύξηση θα γίνει στις κατηγορίες Β και Γ, 3€ αύξηση θα γίνει στην κατηγορία Γ1 ενώ σταθερές θα μείνουν οι τιμές στις δυο τελευταίες κατηγορίες. «Η ΕΜΧ στηρίζει έμπρακτα τον παραγωγό και την οικονομία του νησιού» επεσήμανε σε δήλωση του ο Πρόεδρος της ΕΜΧ Γ. Τούμπος, αναφέροντας ότι οι παραλαβές ξεκινούν 8 Νοεμβρίου, με τους παραγωγούς να μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους από 1η Νοεμβρίου.

Μάλιστα για την παραλαβή θα τηρηθούν αυστηρά μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του νέου κορονοϊού, με την παράδοση να γίνεται είτε από εμβολιασμένους παραγωγούς είτε με την επίδειξη αρνητικού rapid test.

Αναφορικά με τις εκτιμήσεις για τη φετινή παραγωγή ο πρόεδρος της Ένωσης σημείωσε ότι αυτή θα πλησιάσει τα περσινά επίπεδα ρεκόρ, όταν και παραδόθηκαν 216 τόνοι προϊόντος χωρίς και πάλι να καλύπτεται πλήρως η ζήτηση.

Περισσότερα Νέα

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...

Διήμερο αφηγηματικών παραστάσεων στα Καρδάμυλα

Ο Πολιτιστικός Τομέας της Δ.Ε Καρδαμύλων και η Επιτροπή "Η Χίος Τιμά το '21" ανακοινώνουν...