Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

Αυξημένες ανάγκες σε αίμα, μειωμένη η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών (vid)

Μειωμένη ήταν η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στην καθιερωμένη αιμοδοσία της Τρίτης στο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου. Η γιατρός της αιμοδοσίας Μ. Παναγιωτέλη απέδωσε εν μέρει το γεγονός στις καιρικές συνθήκες, καλώντας για μια ακόμα φορά τους εθελοντές αιμοδότες να προσέρχονται χωρίς φόβο τόσο στις εξωτερικές αιμοδοσίες όσο και στο χώρο της αιμοδοσίας στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο.

«Στόχος μας είναι αφενός να έχουμε επάρκεια σε μονάδες αίματος και αφετέρου να αυξήσουμε τον αριθμό των εθελοντών αιμοδοτών στη Χίο» δήλωσε η κ. Παναγιωτέλη, συμπληρώνοντας ότι οι Χιώτες είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Να σημειωθεί ότι για όλο τον Ιανουάριο θα διενεργούνται αιμοληψίες κάθε Τρίτη 8.30-13.00 στο ΚΑΠΗ, στην οδό Πολυτεχνείου 25. Επίσης την Τετάρτη  20 Ιανουαρίου 2021, θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Νεοχωρίου “Αγιος Μηνάς” στην αίθουσα  Άγιος Νικόλαος πλατεία Πύργος Νεοχωρίου από τις 17:00 έως 20:00 .Τέλος την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 από τις 09:30 έως τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί εθελοντική Αιμοδοσία στο Θολοποτάμι με την υποστήριξη του τοπικού Συλλόγου.

Περισσότερα Νέα

Μήνυμα του Παντελή Μπουγδάνου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνου, για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Η Παγκόσμια Ημέρα της...

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ Χίου για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Χίου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Ήταν 8 Μάρτη 1857, πριν...

Παραδόθηκε απινιδωτής στο Χαλκειός

Συνεχίζεται η παράδοση απινιδωτών από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε περιοχές της Χίου, αυτή τη...