Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
22 C
Chios

Social

Αυξάνουν τις πιθανότητες πυρκαγιάς οι απαράδεκτες συνθήκες στη ΒΙΑΛ (vid)

Στη Χίο ο Ανδρέας Ξανθός την ερχόμενη εβδομάδα

Συνάντηση ανάμεσα στον Βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, και τον Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Όπως τόνισε ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, στη συνάντηση συζητήθηκαν τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τον προγραμματισμό του Δήμου με τον Βουλευτή να εκφράζει τις απόψεις του και για την συμβολή που θα πρέπει να έχει ο Δήμος στη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού ειδικά όσον αφορά τη ΒΙΑΛ και μεγάλα ζητήματά της. Μάλιστα, σημείωσε πως ενθάρρυνε τον κ.Κάρμαντζη ώστε ο Δήμος να συνδράμει στη βελτίωση των συνθηκών υγιεινής στη δομή της ΒΙΑΛ.

 Με αφορμή τη χθεσινή πυρκαγιά στους Βαβύλους, ο κ.Μιχαηλίδης πρόσθεσε πως οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στη ΒΙΑΛ και την ευρύτερη περιοχή πιθανά σχετίζονται με το γεγονός ότι υπάρχουν πολλά απορρίμματα και γενικότερα με την υγειονομικές συνθήκες τις οποίες χαρακτήρισε απαράδεκτες ζητώντας αποψίλωση της περιοχής για την ασφάλεια τόσο των διαμενόντων στο ΚΥΤ όσο και των κατοίκων των περιοχών.

Σχετικά με τις συσκέψεις ανάμεσα στους 2 Βουλευτές Χίου, τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης σημείωσε πως έχουν τεθεί στον πάγο με ευθύνη του Νότη Μηταράκη που εκείνος είχε αναλάβει την πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή τους.

Τέλος, προανήγγειλε την άφιξη στη Χίο του Τομεάρχη Υγείας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ και τέως Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη όπως και την πραγματοποίηση ανοικτής πολιτικής εκδήλωσης με θέμα τη σημασία του δημοσίου συστήματος υγείας.

Περισσότερα Νέα

«Το Χρήμα στο Λαιμό σας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας «Η Κυδιάντα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας «Η Κυδιάντα» παρουσιάζει την παράσταση «Το Χρήμα στο Λαιμό σας». Πρόκειται για...

Δυο παραστάσεις στο Ζυγομαλάδικο για το «… 2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού…»

Η  θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις  την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 20:30...

Αναλαμβάνει τα χρέη των σχολείων προς τη ΔΕΥΑΧ ο Δήμος Χίου (vid)

Για μια προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών των σχολείων της Χίου με εύρεση μόνιμης λύσης έκανε...