Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2021
16 C
Chios

Social

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αυτή τη φορά γλυτώσαμε. Εμφανές το κενό πυροπροστασίας στα Καμπόχωρα

Η άμεση κινητοποίηση των επίγειων και των εναερίων δυνάμεων είχε σαν αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο το μεσημέρι η φωτιά η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 10.00 στην περιοχή των Βαβύλων, πάνω από το Δημοτικό Σχολείο του χωριού.

Η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα απειλώντας σπίτια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις και θερμοκήπια χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψουν άνθρωποι ή να έχουν καταγραφεί καταστροφές. Για κάθε ενδεχόμενο πάντως οι κάτοικοι σε Βαβύλους και Θολόποταμι βρίσκονταν σε ετοιμότητα, χωρίς να χρειαστεί να δοθεί εντολή εκκένωσης των οικισμών.

Στο σημείο έσπευσε το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς και οι εθελοντικές ομάδες ενώ στην επιχείρηση συνέδραμε ο στρατός καθώς και η αστυνομία που γρήγορα απέκλεισε τους δρόμους προς την επικίνδυνη περιοχή.

Παράλληλα άμεση ήταν η κινητοποίηση των εναέριων μέσων αφού πολύ γρήγορα σηκώθηκαν δυο  πυροσβεστικά ελικόπτερα ενώ γύρω στις 11.00 στην επιχείρηση κατάσβεσης συνέδραμαν δυο καναντέρ και ένα ακόμα ελικόπτερο τύπου Έρικσον που με καίριες ρίψεις βοήθησαν τις επίγειες δυνάμεις.

Ακριβή εικόνα και εκτίμηση  για το μέγεθος των ζημιών αναμένεται να έχουμε αργότερα από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Για μια δύσκολη επιχείρηση, δεδομένου και του αέρα, έκανε λόγο ο Δήμαρχος Σ.Κάρμαντζης δηλώνοντας ότι η κινητοποίηση του μηχανισμού ήταν άμεση. Ο ίδιος ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες ξεκινούν και τα έργα πυροπροστασίας στη περιοχή περιμετρικά της ΒΙΑΛ.

Στην ανάγκη να λήψης επιπλέον μέτρων αναφέρθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Μπουγδάνος, δηλώνοντας ότι θα περιμένει το πόρισμα της πυροσβεστικής για να δούμε ακριβώς την αιτία έναρξης της πυρκαγιάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η δήλωση του Περιφερειακού Συμβούλου Σ.Καμπούρη που επανέλαβε το αίτημα της περιοχής για δημιουργία πυροσβεστικού σταθμού και αστυνομικού τμήματος στα Καμπόχωρα.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (24/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Κυριακή 24/1 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 334 νέα κρούσματα κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν...

Παραδόθηκε απινιδωτής στο Λιθί

Ένας αυτόματος εξωτερικός απιδινωτής παραδόθηκε την Κυριακή στο Λιθί, και συγκεκριμένα στον εξωραϊστικό - πολιτιστικό...

Υπέρ της νέας δομής η δημοτική αρχή

Υπέρ της άμεσης δημιουργίας δομής, εκτός αστικού ιστού, σε συνδυασμό με το οριστικό κλείσιμο της...