Τρίτη, 2 Ιουνίου 2020
19 C
Chios

Social

«Αβοήθητοι εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες, θύμα κοροϊδίας η μεσαία τάξη»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου, με ανακοίνωσή του, σχολιάζει το χθεσινό διάγγελμα του Πρωθυπουργού ασκώντας δριμεία κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική σημειώνοντας πως «όσα είπε δεν επαρκούν για να καλύψουν ούτε στο ελάχιστο το μέγεθος των απωλειών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ για τον τουρισμό και την εστίαση ανακοίνωσε μέτρα-σταγόνα στον ωκεανό».

«Εργαζόμενοι και μικρομεσαίοι επαγγελματίες έχουν μείνει αβοήθητοι, η μεσαία τάξη έχει πέσει θύμα μέγιστης κοροϊδίας και απαξίωσης», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ Χίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου:

Παρακολουθήσαμε εχθές, ένα ακόμα  πολυδιαφημιζόμενο διάγγελμα του Πρωθυπουργού, περιμένοντας να ακούσουμε τα μέτρα στήριξης για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τον τουρισμό και τους εργαζόμενους. Ένα ακόμη διάγγελμα καλοσχεδιασμένο και σκηνοθετημένο άρτια, για να μας πείσει ότι η εικονική πραγματικότητα που μας παρουσιάζουν για την κανονικότητα της χώρας, οφείλεται στον σωτήρα Πρωθυπουργό. Αφού μας είπε τα γνωστά ψεύδη περί ανάπτυξης και καλών επιδόσεων της χώρας στην οικονομία, ας του θυμίσουμε ότι , τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι παρέλαβε την οικονομία με ανάπτυξη 2,8% τον Ιούλιο του 2019 και “κατάφερε” να την προσγειώσει στο μόλις 1% στο τέλος της χρονιάς, πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας δηλαδή.

Το σίγουρο είναι ότι αυτά που είπε ,δεν επαρκούν για να καλύψουν  ούτε στο ελάχιστο, το μέγεθος των απωλειών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ για τον τουρισμό και την εστίαση ανακοίνωσε μέτρα-σταγόνα στον ωκεανό. Μέτρα στήριξης ασαφή, απροσδιόριστα με εξειδικεύσεις που θα γίνουν στο μέλλον και «ανοσία αγέλης» για τις επιχειρήσεις με σκοπό την επιβίωση των ισχυρών και την καταστροφή των μικρομεσαίων.

Μετά από δύο μήνες κλεισίματος των καταστημάτων και με τις υποχρεώσεις να μετατίθενται  αντί να καλύπτονται από την κυβέρνηση για να υπάρξει πραγματική ανάσα, ακούσαμε  ότι :

  • Μειώνεται η προκαταβολή φόρου χωρίς να πει το πόσο ,παραπέμποντας στο μέλλον. Να θυμίσουμε σε αυτό το σημείο ότι o ΣΥΡΙΖΑ είχε στο πρόγραμμά του την μείωση της για φυσικά πρόσωπα και ατομικές επιχειρήσεις στο 50% και για νομικά πρόσωπα στο 80%. Η μείωση αυτή θα ήταν νόμος του Κράτους από 1/1/2020 αν ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε επιλέξει την στήριξη των ολίγων και ισχυρών φίλων και γνωστών του.

  • Απουσιάζει η άμεση ενίσχυση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επιπλέον το ύψος της επιστρεπτέας προκαταβολής είναι απολύτως ανεπαρκές.

  • Δεν ανακοινώθηκε επίσης, κάποιο συγκεκριμένο μέτρο για την επιδότηση της ζήτησης στον τουρισμό.

Για τους εργαζόμενους μας ανακοίνωσε ,μειώσεις μισθών έως και 20% ,εκ περιτροπής εργασία ή αλλιώς απολύσεις ,μονιμοποίηση της  αναστολής συμβάσεων εργασίας και επιδότηση της ανεργίας.

Στην ουσία παρακολουθήσαμε ένα ακόμα επικοινωνιακό σώου ,από τα πολλά του τελευταίου διαστήματος με απόλυτους μονολόγους, για να διαφημίσουν τα «δήθεν» επιτεύγματα τους  ,τα οποία στην ουσία ανακυκλώνουν τις αποτυχημένες συνταγές της περιόδου 2010 – 2014 που οδήγησαν την κοινωνία στο χείλος της καταστροφής και την οικονομία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας .

Ως ΣΥΡΙΖΑ, νοιώθουμε έντονη ανησυχία για τις μέρες που έρχονται , την μεγάλη  κρίση που διαφαίνεται ότι θα έχουμε, το μέλλον των εργαζόμενων  και των μικρομεσαίων επαγγελματιών γιατί στην ουσία έχουν μείνει αβοήθητοι  να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους με τον  φόβο της ανεργίας και των λουκέτων να είναι πιο κοντινός από ποτέ.

Η Μεσαία τάξη που τόσο πολύ χρησιμοποιήθηκε από αυτή την κυβέρνηση προεκλογικά ,έχει πέσει θύμα μέγιστης κοροϊδίας και απαξίωσης.

Περισσότερα Νέα

Διευκρινίσεις απο το Δήμο Χίου για την απαλλαγή των επαγγελματιών απο τα ανταποδοτικά τέλη

Με αφορμή ερωτήματα που περιήλθαν στην Υπηρεσία μας , επιθυμούμε να πληροφορήσουμε τους δημότες Χίου...

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ επιχειρεί να καταργήσει το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου»

Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων για το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου αλλά και την εξασφάλιση...

Τα βρήκαν αρχαιολογία και Δήμος για τη συνέχιση του έργου της οδού Ράλλη

Μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της Αρχαιολογίας, των τεχνικών υπηρεσιών  του Δήμου Χίου και παρουσία...