Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
19.9 C
Chios

Social

Αθώος ο δημοσιογράφος Γ.Στεβής για την υπόθεση Μερμηγκούση (vid)

Αθώος κρίθηκε το Πρωτοδικείο της Χίου ο δημοσιογράφος και διευθυντής του astraparis.gr  Γ.Στεβής, σε βάρος του οποίου είχε καταθέσει  μήνυση  ο Μ.Μερμυγκούσης, υποστηρίζοντας ότι σε δημοσίευμα του τον χαρακτήριζε «εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής».

Το δικαστήριο έκρινε αθώο τον δημοσιογράφο,  με τον συνήγορο του κ. Στεβή,  Κ.Κάργατζη να εκφράζει την εκτίμηση ότι στο σκεπτικό της αθωωτικής απόφασης θα καταγράφεται το δεδομένο ότι ο κατήγορος Μ.Μερμηγκούσης ασπάζονταν τις ιδέες της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσής Αυγής».

«Η αθωωτική απόφαση ήταν ένα μήνυμα προς τους συναδέλφους και την κοινωνία ότι πρέπει να καταγγέλλουν  χωρίς φόβο τα κακώς κείμενα» ανέφερε ο Γ.Στεβής με το πέρας της διαδικασίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μ.Μερμηγκούσης έχει καταδικαστεί τόσο για την επίθεση στον δημοσιογράφο Γ.Στεβή στα γεγονότα της Σούδας τον  Σεπτέμβρη του 2016 όσο και για την επίθεση στο νοσηλευτή Γ.Κουτσοδόντη τον Ιούνιο του 2016 επίσης σε συμβάν στον καταυλισμό της Σούδας.

Περισσότερα Νέα

Έρχεται «καλάθι» για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών (Jumbo) επισκέφθηκε την Τετάρτη, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων,...

Το μεταναστευτικό κράτησε «πίσω» τη Χίο σε επενδύσεις ακινήτων (vid)

Την εκτίμηση ότι οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα και συνακόλουθα  η αύξηση των τιμών για...

Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 123 / 29-11-2023)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου:                   *Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, από το προηγούμενο σημείωμά μας,...