Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020
29 C
Chios

Social

Αστοχία της μελέτης και λάθος του εργολάβου που θα αποκατασταθεί με έξοδά του (vid)

Για λάθος του εργολάβου και αστοχία στη μελέτη μιλά η δημοτική αρχή και ο επιβλέπων μηχανικός του έργου, διευκρινίζοντας ότι θα γίνει κάθε δυνατή παρέμβαση για να διορθωθεί η κατάσταση. Όπως είπε ο κ. Π.Βελιανίτης από την τεχνική υπηρεσία η συγκεκριμένη μελέτη, έγινε σε διάστημα 25 ημερών και δεν ήταν σύμφωνα με τον ίδιο ξεκάθαρη για το που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν τεχνικά μέσα.

Όπως τόνισε ο κ. Βελιανίτης η αστοχία είναι του εργολάβου, ο οποίος δεν ρώτησε και δεν συμβουλεύτηκε τις τεχνικές υπηρεσίες για τη συνέχιση του έργου μετά τις χορτοκοπές που είχαν προηγηθεί.  «Ο εργολάβος ερμήνευσε μόνος του τη μελέτη» είπε ο κ. Βελιανίτης επισημαίνοντας ότι ο εργολάβος αναγνώρισε το λάθος του και δεσμεύτηκε ότι με δικά του έξοδα θα το διορθώσει και θα αποκαταστήσει το μονοπάτι.

«Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη» είπε από την πλευρά του και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γ. Ξενάκης, δηλώνοντας ότι μιλάμε για ένα ανθρώπινο λάθος μιας και δεν μπορεί να υπάρχει συνεχής επίβλεψη σε όλα τα έργα που είναι σε εξέλιξη.

 

Περισσότερα Νέα

Με στάση ευθύνης και μακριά από θεωρίες συνωμοσίας (vid)

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε στα μέσα του νησιού ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, μέσω της οποίας αναφέρθηκε...

Πέντε συλλήψεις αλλοδαπών για τη φωτιά στη Μόρια

Σχεδόν μια εβδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκανε στάχτη του ΚΥΤ της Μόριας και...

Μειωμένος ο αριθμός των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (vid)

Σοβαρά είναι τα προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας για άλλη μια χρονιά αφού...