Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020
22 C
Chios

Social

Αποσυμφόρηση με το σταγονόμετρο στη ΒΙΑΛ και περιστατικά που προβληματίζουν (vid)

«Υπάρχει μια μικρή αποσυμφόρηση μιας και από 6000 διαμένοντες,  αυτή τη στιγμή στη ΒΙΑΛ και στα χωράφια μας βρίσκονται 4500» λέει ο πρόεδρος του Χαλκειούς Βασίλης Βίγκας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το πρόβλημα παραμένει μεγάλο και η κατάσταση στην περιοχή είναι δύσκολη.

Όπως λέει ο κ. Βίγκας στα καταπατημένα χωράφια βλέπουμε σκηνές που αδειάζουν όμως ο αριθμός είναι ακόμα μεγάλος και το αίτημα για κλείσιμο και απομάκρυνση της ΒΙΑΛ παραμένει.

Ο κ. Βίγκας αναφέρθηκε και στο συμβάν που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής όταν ένας 18χρονος ήρθε αντιμέτωπος με τρεις μετανάστες που βρίσκονταν στο γκαράζ του σπιτιού του, επιχειρώντας να πάρουν εργαλεία, και στη θέα του νεαρού  ο ένας εξ’ αυτών έβγαλε μαχαίρι. Ευτυχώς το συμβάν έγινε αντιληπτό από τους γονείς του 18χρονου και οι μετανάστες τράπηκαν σε φυγή στα γύρω  χωράφια με την οικογένεια να καταθέτει μήνυση κατ’ αγνώστων.

Ένα ακόμα περιστατικό σημειώθηκε πριν από μερικές μέρες με εργαζόμενο που επέστρεφε στο σπίτι του από τη δουλειά και είδε να βγαίνουν από την αυλή του δυο άτομα. «Μας προβληματίζουν πολύ τα περιστατικά αυτά γιατί πέρα από τις ζημιές στα χωράφια και στις περιουσίες φοβόμαστε για τη ζωή μας» λέει ο κ. Βίγκας αναγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει αστυνομία σε κάθε σπίτι.

Αναφορικά τέλος με τις αποζημιώσεις των κατοίκων και όσων πλήττονται από το μεταναστευτικό σύμφωνα με τη διαθέσιμη ενημέρωση το θέμα βρίσκεται στην διασταύρωση των στοιχείων προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες να  καταβληθούν οι αποζημιώσεις που εκτιμάται ότι θα φτάσουν  τα 400.000€.

«Από το 2017 οι πληγέντες δεν έχουν πάρει χρήματα και οι ζημιές είναι μεγάλες ιδίως για τους επαγγελματίες» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Βίγκας.

Περισσότερα Νέα

Παρεμβάσεις σε δρόμους καρμανιόλες, μέχρι την υλοποίηση της εσωτερικής οδοποιίας (vid)

Η μελέτη για την εσωτερική οδοποιία στην Πόλη της Χίου αλλά και σε δρόμους του...

Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλιού μπαλουχανά (vid)

Στην τελική ευθεία είναι το έργο της ανάπλασης του παλιού Μπαλουχανά, με τα συνεργεία της...

Σύλληψη αλλοδαπού για φθορές σε αμάξι

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού που κατηγορείται για το αδίκημα της πρόκλησης φθορών προχώρησαν αστυνομικοί του...