Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Αποκλεισμό του από την τηλεδιάσκεψη με τον Χ.Σταϊκούρα καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου

Τον αποκλεισμό του από την τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, καταγγέλλει ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου.

Μάλιστα, στην τηλεδιάσκεψη αυτή συμμετείχαν οι εκπρόσωποι όλων Εμπορικών Συλλόγων των νησιών εκτός Χίου. Να σημειωθεί ότι πρόσκληση δεν έλαβε ούτε η ΟΕΒΕ Χίου.

Η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Χίου:

Κύριοι,

Πληροφορηθήκαμε ότι την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021 το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με θέμα «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο». Το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικοί φορείς (Εμπορικοί Σύλλογοι Σάμου, Μυτιλήνης, Λήμνου και Ικαρίας, Σωματεία εστίασης κτλ )του κάθε νομού του Βορείου Αιγαίου.

Παρόλα αυτά, ο Εμπορικός Σύλλογος Χίου ουδέποτε έλαβε πρόσκληση για τη συμμετοχή του στην τηλεδιάσκεψη από το Υπουργείο Οικονομικών αλλά κυρίως ουδέποτε ενημερώθηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην οποία ανήκει η Χίος..

Θεωρούμε απαράδεκτο και εσκεμμένο τον αποκλεισμό του Εμπορικού Συλλόγου Χίου που εκπροσωπεί τον εμπορικό κόσμο του νησιού.

Ας υποθέσουμε ότι ήταν παράλειψη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου…

Θέτουμε το ερώτημα λοιπόν.. Οι εκλεγμένοι της τοπικής Αυτοδιοίκησης, το Επιμελητηρίου Χίου αλλά και ο Χιώτης βουλευτής δεν αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο ήταν παρόντες εκπρόσωποι όλων των Εμπορικών Συλλόγων των νησιών εκτός της Χίου?

Δυστυχώς το αποτέλεσμα της “παράλειψης” αυτής είναι η φίμωση των Χιωτών επαγγελματιών του λιανεμπορίου καθώς δεν ειπώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από εκπρόσωπο του ίδιου του κλάδου…

Περισσότερα Νέα

Έφυγε από τη ζωή ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης

  Έφυγε νωρίτερα σήμερα Σάββατο από τη ζωή στην Αθήνα ο σπουδαίος Χιώτης Ναυτέλληνας Ιωάννης Αγγελικούσης. Ο...

Δρακοντόσπηλος: Ένα εντυπωσιακό σπήλαιο στις ορθοπλαγιές του Πηγάνιου Όρους (vid)

Ο Δρακοντόσπηλος βρίσκεται στις ορθοπλαγιές του Πηγάνιου όρους πάνω από το χωριό Καρυές της Χίου...

Λέσβος: Με διπλή ψήφο του Προέδρου του Δ.Σ. «πέρασε» η νέα δομή

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Δημοτικού Μυτιλήνης για το μεταναστευτικό...