Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
13.4 C
Chios

Social

Απεργία και κινητοποίηση για το προσφυγικό στο Αίπος

Δυναμική απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χίο ύστερα από το κάλεσμα του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ. Στη συγκένρωση το λόγο πήραν ο πρόεδρος του ΝΤ Μ. Σκούφαλος, από τους ΟΤΑ η Σοφία Γατανά, από την Περιφερειακή Ομοσπονδία Β. Αιγαίου ΑμεΑ η πρόεδρος Σοφία Μιχάλα, η Ελένη Κωστάλα από τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια, ο Γιάννης Λαμπαδοχυτός από το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο (ΣΕΣΝΟΧ), η Μουτρίκα Μαρία από το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου καθώς και ο Σταύρος Σταυρινούδης από την ΕΛΜΕ Χίου. 

Κατά τις ομιλίες καταδικάστηκε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο το νομοσχέδιο  Βρούτση -Κατρούγκαλου, αναδείχθηκε η απόπειρα της κυβέρνησης να μετατρέψει την ασφάλιση σε ατομική υπόθεση να την παραδώσει στα χέρια του κεφαλαίου. Ακόμα η δουλειά μεχρι τα γεράματα, οι συντάξεις – επίδομα, αλλά και όλες οι πτυχες της κοινωνικής ασφάλισης που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την Πρόνοια, τα δικαιώματα των ΑμεΑ, των νέων γυναικών στη μητρότητα κ.α., που δεν αφορούν μόνο τους συνταξιούχους και όσους είναι κοντά στη σύνταξη αλλά ιδιαίτερα τις νέες γενιές.

Μετά τη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε πορεία στο κέντρο της πόλης και οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν για το νέο αγωνιστικό τόπο συνάντησης στο βουνό Αίπος όπου η κυβέρνηση με ΠνΠ έχει επιτάξει εκατοντάδες στρέμματα για τη δημιουργία νέου χοτ σποτ κολαστηρίου στο νησί. Η συγκέντρωση έγινε ύστερα από κάλεσμα του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Στο χώρο αναρτήθηκε πανό και εκφράστηκε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο η άρνηση για τη δημιουργία τέτοιου κέντρου (ανοικτού ή κλειστού) πουθενά στο νησί, η ανάγκη να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από τη Χίο, ενάντια στη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας – Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μ. Σκούφαλος, τόνισε ότι είμαστε αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες και στηρίζουμε και τους κατοίκους του νησιού που υφίστανται την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού. Καταδίκασε την πολιτική της ΝΔ και του  ΣΥΡΙΖΑ που εμπλέκουν τη χώρας σε αποστολές εκτός συνόρων, στα ιμπεριαλιστικά σχέδια του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην περιοχή.

Τόνισε επίσης, ότι το “πάγωμα” της επίταξης που ανακοίνωσε ο Υπουργός Ν. Μηταράκης, δεν σημαίνει απόσυρσή της, έχει να κάνει με ελιγμό στα πλαίσια της πολιτικής του εγκλωβισμού και των κλειστών κέντρων.

Περισσότερα Νέα

Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών το Πάσχα

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε σήμερα 1 Απριλίου ότι θα γίνουν οι Ακολουθίες για το Πάσχα...

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Χίου: «Αναγκαία η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση»

Δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Χίου: Με αφορμή τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε θα...

Μια virtual περιήγηση στην έκθεση «Οι αμέτρητες όψεις του Ωραίου»

Μένουμε σπίτι και αξιοποιούμε την εικονική πραγματικότητα (VR) για να «ταξιδέψουμε» στο Κάστρο Ιωαννίνων και...