Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Απαντά στη Διοίκηση του Σκυλιτσείου ο ΣΕΣΝΟΧ

Απαντητική επιστολή του ΣΕΣΝΟΧ στην ανακοίνωση της Διοίκησης του Σκυλιτσείου:

Σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας του ακριτικού  νησιού μας βρίσκονται στο επίκεντρο  της δίνης της πανδημίας Covid-19 και το Γενικό νοσοκομείο Χίου, τα πολυδύναμα  και  αγροτικά ιατρεία, τα κέντρα υγείας της πόλης και του Πυργιού αντιμετωπίζουν σοβαρά και οξυμένα ζητήματα (μειωμένων προϋπολογισμών, ελλείψεων   νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ελλείψεις υλικών, πολύχρονων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του 3ου και 4ου κτηρίου, κλπ.) η Διοίκηση  του  Γενικού Νοσοκομείου Χίου προχωρά σε μία αήθη παρέμβαση κατά του Σωματείου μας, όσον αφορά την τοποθέτησή μας, με αφορμή την «εκπαραθύρωση» της μέχρι πρότινος προϊσταμένης  της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

       Η κυβέρνηση της ΝΔ, το  Δ.Σ. του νοσοκομείου, καθώς και Διοικήτρια αυτού, θα πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών για τους κατοίκους αυτού εδώ του τόπου, καθώς και τους εργαζόμενους στις δομές υγείας και να ασχοληθούν με τη λύση των παρακάτω προβλημάτων, που ταλανίζουν το Νοσοκομείο:

  1. Άμεση τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Άμεση και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των δομών υγείας, από των Κρατικό Προϋπολογισμό.

  2. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

  3. Άμεση αποπεράτωση του 3ου και 4ου κτηρίου, που θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη των κλινικών, καθώς και άμεση έναρξη των εργασιών του 1ου και 2ου κτηρίου (παλαιά παθολογική).

  4. Να ενισχυθεί άμεσα το εργαστήριο απεικονιστικής ιατρικής με μόνιμους γιατρούς, ώστε να εκλείψουν οι τεράστιες λίστες αναμονής στα ραντεβού του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου.

        Όσον αφορά  την τοποθέτησή μας για τον «εξαναγκασμό σε παραίτηση και την καθαίρεση» του μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αντί άλλης απάντησης, σας καλούμε να ανακαλέσετε την  τρομοκρατική απόφασή σας, που οδηγεί στο  χτύπημα της εργασιακής και επιστημονικής λειτουργίας έμπειρου  προσωπικού και υποσκάπτει  μια  ευαίσθητη και νευραλγική κλινική του νοσοκομείου και μάλιστα σε εποχή πανδημίας.

            Η στάση του Σωματείου καθορίζεται με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων και των συντοπιτών μας, που  βρίσκονται για περίθαλψη σ’ αυτό.

       Κατά συνέπεια υποδείξεις και νουθεσίες για Δηλώσεις Μετάνοιας σας επιστρέφονται!!!  

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...