Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Απαντά για τους χειρισμούς στην πανδημία η δημοτική αρχή

Ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

Για πολλοστή φορά, δημοσιεύτηκαν ανακοινώσεις που είτε έχουν στόχο τη διασπορά ψευδών ειδήσεων είτε φανερώνουν ότι ο κ. Τριαντάφυλλος και η παράταξή του είναι ανενημέρωτοι για τις ενέργειες που γίνονται από το Δήμο Χίου για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης  στο νησί, χρησιμοποιώντας λεκτικά πυροτεχνήματα άνευ ουσίας.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι έχουν γίνει εντατικές απολυμάνσεις στις σχολικές μονάδες του νησιού μας σύμφωνα με όσα έχει υποδείξει ο ΕΟΔΥ καθώς, επίσης, και σε σχολεία που εμφανίστηκαν κρούσματα COVID-19 στον μαθητικό και εκπαιδευτικό πληθυσμό.

Σε αυτή τη βάση, λοιπόν, θα θέλαμε εγγράφως να ενημερωθούμε αναφορικά με τις καταγγελίες που επικαλείται ο κ. Τριαντάφυλλος και ειδικότερα να γίνει αναφορά των σχολείων που δεν απολυμάνθηκαν κατόπιν δικού τους αιτήματος προς τον Δήμο.

Ακολούθως, επισημαίνεται -ακόμη μία φορά- ότι από την αρχή της σχολικής χρονιάς έχουν διανεμηθεί 30.000 προστατευτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διαδικασία που ολοκληρώθηκε σε δύο φάσεις.

Όσο δε για τα αντισηπτικά, τονίζεται ότι ήδη έχουν δοθεί επαρκείς ποσότητες σε όλες τις σχολικές μονάδες σε δύο φάσεις, ενώ η διαδικασία συνεχίζεται ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις.

Τέλος, αξίζει να υπενθυμίσουμε στη Συμμαχία Αξιών ότι οι δημότες μας σε τακτά χρονικά διαστήματα με δελτία τύπου και με ευθύνη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού γνωρίζουν ότι λειτουργούν ειδικές τηλεφωνικές γραμμές που προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη σε συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη (τηλέφωνα: 2271350053 και 2271350057).  Επίσης , παρόλο που έχει γίνει εκτενής αναφορά, επαναλαμβάνουμε ότι από τον μήνα Νοέμβριο υπάρχει το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι Plus το οποίο παρέχει υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες του νησιού (τηλέφωνο επικοινωνίας:, 2271350056,  2271350058) καθώς και η Συμβουλευτική Γυναικών (2271350040 και 2271350075).

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...