Πέμπτη, 25 Απρίλιος 2019
21 C
Chios
  • Αρχική
  • Εκλογές

Social

Απαιτείται ειλικρίνεια και υπευθυνότητα απέναντι στους Χιώτες

Τις τελευταίες ημέρες στον τοπικό τύπο, συνδημότες μας που διεκδικούν την ψήφο του χιώτικου λαού στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές αναπαράγουν με επίσημο πλέον τρόπο  “θλιβερές” διαπιστώσεις περί απορροφητικότητας κονδυλίων του ΕΣΠΑ και “Λεσβοκεντρικού” καθεστώτος….

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Σύμφωνα με το site aftodioikisi.gr που περιέχει τα επίσημα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΕΣΠΑ της χώρας, προκύπτει ότι η κατάταξη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στις εντάξεις έργων είναι στην τέταρτη θέση με ποσοστό 81,94%. Ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον εθνικό μέσο όρο, ο οποίος είναι 75,23%. Και αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας και της αποτελεσματικότητας όλων των Φορέων Υλοποίησης, δηλαδή όλων των Δικαιούχων του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Μεταξύ των δικαιούχων αυτών είναι και ο Δήμος Χίου, ο οποίος κατάφερε και ενέταξε πληθώρα έργων, απορροφώντας μεγάλα κονδύλια, πράγμα που επιβεβαίωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Δήμαρχος Χίου,    κ. Βουρνούς και το οποίο επιβεβαιώνει σε κάθε ευκαιρία και η κα. Καλογήρου, χαρακτηρίζοντας το Δήμο Χίου πρωταθλητή στην απορροφητικότητα κονδυλίων του ΕΣΠΑ, καταρρίπτοντας και τον ισχυρισμό περί “Λεσβοκεντρικού” καθεστώτος.

Επομένως περιμένουμε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και προσοχή στην διατύπωση και διάδοση τέτοιων αυθαίρετων κρίσεων, τη στιγμή μάλιστα που όλα αυτά αποδεικνύονται με τον πλέον επίσημο τρόπο. Πρόσωπα που θέτουν τον εαυτό τους στην κρίση των ψηφοφόρων και πολύ περισσότερο είχαν κατά το παρελθόν θέσεις ευθύνης σε φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οφείλουν να διατυπώνουν τεκμηριωμένες κρίσεις, ειδικά κατά την προεκλογική περίοδο.

 

Πρόδρομος Γ.Μανωλάκης

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Νέας Δημοκρατίας Χίου

Περισσότερα Νέα

Τροχαίο δυστύχημα στο Καστέλλο, έχασε τη ζωή του 32χρονος

Την τελευταία του πνοή άφησε στις 5 τα ξημερώματα της Μεγάλης Πέμπτης ο συμπολίτης Στ.Πάσσας...

Διαθέτω χρόνο, γνώση και διάθεση για να προσφέρω στον τόπο μου

Ο αντιπλοίαρχος ε.α. Χάρης Μπουρνιάς, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Σύμπραξη Δημιουργίας», παραχώρησε συνέντευξη...

Μόνη λύση για το επόμενο βήμα στη Χίο η «ΣυμμαΧία αξιών»

Το πρόγραμμα της «ΣυμμαΧίας αξιών» έτσι ώστε η Χίος να κάνει το επόμενο βήμα παρουσίασε...