Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023
19.9 C
Chios

Social

Αντίβαρο: Προβολή αποσπάσματος ιστορικού ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνη και της ταινίας Omar

Την Τετάρτη 22 Νοέμβρη στις 7.00 μ.μ. στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο, Καλοπλύτου 44

Μετά τις εργασίες ανακαίνισης, το Αντίβαρο ξεκινά και πάλι τη λειτουργία του. Και δεν θα μπορούσαμε παρά να κάνουμε έναρξη με πρώτη εκδήλωση για την Παλαιστίνη, με αφορμή και όσα θλιβερά συμβαίνουν τώρα στην πολύπαθη Γάζα.

Την προσεχή Τετάρτη, λοιπόν, 22 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα, βλέπουμε ένα μισάωρο απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ Occupation 101 για μια εισαγωγή στο Παλαιστινιακό ζήτημα και συζητάμε με Παλαιστίνιους που ζουν στη Χίο και μέλη αποστολών αλληλεγγύης στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη παλιότερα.

Στη συνέχεια θα δούμε την συγκλονιστική ταινία Omar του Xάνι Αμπού Χασάν (σκηνοθέτη του Paradise Now), μια βουτιά στην δύσκολη καθημερινότητα των Παλαιστινίων: το Τείχος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η αντίσταση στον κατακτητή, οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, ένας έρωτας που δεν αφήνεται να ανθίσει.

 

Περισσότερα Νέα

Έρχεται «καλάθι» για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Κατάστημα μεγάλης αλυσίδας παιχνιδιών και εποχικών ειδών (Jumbo) επισκέφθηκε την Τετάρτη, ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων,...

Το μεταναστευτικό κράτησε «πίσω» τη Χίο σε επενδύσεις ακινήτων (vid)

Την εκτίμηση ότι οι ξένες επενδύσεις σε ακίνητα και συνακόλουθα  η αύξηση των τιμών για...

Σχολιάζοντας την τοπική επικαιρότητα (Νο 123 / 29-11-2023)

Του Γιώργου Φωτ. Παπαδόπουλου:                   *Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι, από το προηγούμενο σημείωμά μας,...