Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
14 C
Chios

Social

Αντίθετο και το Επιμελητήριο Χίου στην δομή – καραντίνα στη Χίο

Την έντονη αντίθεσή του στη λειτουργία δομής - καραντίνας στη Χίο για λόγους δημόσιας υγείας και ζωής εκφράζει και το Επιμελήτηριο Χίου

Την έντονη αντίθεσή του στη λειτουργία δομής – καραντίνας στη Χίο για λόγους δημόσιας υγείας και ζωής εκφράζει και το Επιμελήτηριο Χίου που με επιστολή του προς τις τοπικές αρχές αναφέρει τα εξής:

 

Από τις δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότη Μηταράκη αλλά και του Δημάρχου Χίου κ Σταμάτη Κάρμαντζη πληροφορούμαστε ότι θα λειτουργήσει άμεσα νέα διακριτή δομή προσωρινού περιορισμού (δομή-καραντίνα) των προσφύγων και μεταναστών στο νησί μας έκτασης 500 έως 1.000 τ.μ..

 

Εκφράζουμε την έντονη αντίθεση μας αφού μια τέτοια ανεύθυνη απόφαση αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ζωή καθώς:

 

  • Στο νησί μας οι δυνατότητες περίθαλψης είναι ήδη περιορισμένες, ενώ η αεροδιακομιδή είναι ιδιαίτερα δύσκολη κατά τον αρμόδιο Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας . Με ποια λογική ο αρμόδιος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ζητά καθημερινά να μην έρχεται κόσμος στα νησιά γιατί σε περίπτωση που νοσήσει η υγειονομική αντιμετώπιση θα είναι δυσκολότερη από ότι στην ηπειρωτική Ελλάδα και παράλληλα δημιουργείται δομή όπου θα συνωστίζονται πρόσφυγες – μετανάστες? Τι θα συμβεί εάν νοσήσουν παράλληλα πολλοί άνθρωποι?

  • Το υγειονομικό    δυναμικό    του    νησιού    είναι     ήδη     επιβεβαρυμμένο     από τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν  στο  ΚΥΤ  της  ΒΙΑΛ.  Οποιαδήποτε επιλογή χώρου περιορισμού στην λογική της δομής- καραντίνας εντός του νησιού, θα έχει τα ίδια προβλήματα και κινδύνους με την ήδη υπάρχουσα δομή.

Αντιλαμβανόμενοι τις τραγικές υγειονομικές επιπτώσεις τόσο για τους πολίτες της Χίου, όσο και για τους πρόσφυγες-μετανάστες σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καλούμε όλους τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην καταδικάσουν καμία ανθρώπινη ζωή .

Περισσότερα Νέα

Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα: Ούτε αυτοί που παίρνουν άσυλο δεν φεύγουν από τα νησιά

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Οι διαψεύσεις πλέον του (ανύπαρκτου) σχεδίου της ασκούμενης πολιτικής είναι καθημερινές....

Παρέμβαση Μπουγδάνου για Οικοτροφείο και ΦΠΑ Οινουσσών (vid)

Την παρέμβαση των Υπουργών Παιδείας και Ναυτιλίας ζητά ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος, προκειμένου να...

Συνελήφθη με κάνναβη σε μορφή σοκολάτας

Στη σύλληψη ημεδαπής για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών προχώρησαν την Τετάρτη αστυνομικοί του Τμήματος...