Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020
22 C
Chios

Social

Αντιδρούν στο περιορισμό των διαδηλώσεις οι συνταξιούχοι ΕΦΚΑ

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου εκφράζει την αντίθεσή του στο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, χαρακτηρίζοντάς το «νομοσχέδιο – έκτρωμα» που «επιβάλει σιγή νεκροταφείου».

Η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου:

Συνάδελφοι/σσες  καταγγέλουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης  να φέρει κατακαλόκαιρο νομοσχέδιο –έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων .Πάγια απαίτηση της μεγαλοεργοδοσίας  ,βάζοντας τους αγώνες στο «γύψο».

Το νομοσχέδιο ,με όσα έχουν διαρρεύσει ,ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή που θα επιβάλει το πλαίσιο περιορισμών των διαδηλώσεων.Θα επιτρέπει ή θα απαγορεύει μία δημόσια συγκέντρωση ,θα διαλύει μία κινητοποίηση,θα συλλαμβάνει και θα επιβάλει κυρώσεις στον «οργανωτή» υπεύθυνο της συγκέντρωσης ,αν δεν ακολουθεί πιστά το πρωτόκολλο.

Υποχρέωση του διοργανωτή μιας κινητοποίησης θα είναι να κοινοποιεί έγκαιρα στις αρχές ,τα στοιχεία της διαδήλωσης, το σκοπό ,το δρομολόγιο και το χρόνο έναρξης και λήξης. Κατόπιν η αστυνομία θα μπορεί να απαγορεύσει μία δημόσια συνάθροιση ,αν κρίνει ότι «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια». Ακόμη θα θεωρείται «ιδιώνυμο αδίκημα» η συμμετοχή σε μία συγκέντρωση που θα έχει απαγορευτεί.

Παραμονές της νέας οικονομικής κρίσης, θα κληθούν πάλι τα μόνιμα υποζύγια να σηκώσουν το βάρος ,για να μη χαθεί ευρώ από τα θησαυροφυλάκια των επιχειρηματικών ομίλων.

Με πρόσχημα την παρεμπόδιση  της κυκλοφορίας πεζών και αυτοκινήτων ,θέλουν να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου, να μη πληρώσουν αυτοί που κερδοσκοπούν είτε σε κρίση είτε σε ανάπτυξη. Υπολογίζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο.

Το τσάκισμα των εναπομεινάντων εργατικών κατακτήσεων να συνοδευτεί από ένταση της καταστολής. Δεν απεμπολούμε το δίκιο μας, διότι κανείς δεν μας χάρισε τίποτα!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ!

Περισσότερα Νέα

«Το Χρήμα στο Λαιμό σας» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λαγκάδας «Η Κυδιάντα»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάδας «Η Κυδιάντα» παρουσιάζει την παράσταση «Το Χρήμα στο Λαιμό σας». Πρόκειται για...

Δυο παραστάσεις στο Ζυγομαλάδικο για το «… 2 μέτρα από τον Μισισιπή στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού…»

Η  θεατρική ομάδα της ΠΕΚΕΒ θα πραγματοποιήσει δύο παραστάσεις  την Δευτέρα 10 Αυγούστου στις 20:30...

Αναλαμβάνει τα χρέη των σχολείων προς τη ΔΕΥΑΧ ο Δήμος Χίου (vid)

Για μια προσπάθεια νοικοκυρέματος των οικονομικών των σχολείων της Χίου με εύρεση μόνιμης λύσης έκανε...