Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Ανταποδοτικά: Επιστρέφονται τα «χρωστούμενα», ανέφικτη η περαιτέρω μείωση (vid)

«Η μείωση που υποσχεθήκαμε στους δημότες για τα ανταποδοτικά τέλη  του 2021 θα γίνει μέχρι κεραίας» δήλωσε ο Δήμαρχος Χίου Σ.Κάρμαντζης, με αφορμή αφενός τις δηλώσεις του επικεφαλής της Συμμαχίας Αξιών Κ.Τριαντάφυλλου και αφετέρου την συζήτηση του θέματος στην οικονομική επιτροπή της Τετάρτης.

Έτσι η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στη μείωση των συντελεστών της τάξης του 7% για τα οικιακά τιμολόγια  που σημαίνει ότι ο συντελεστής από 1.65€ θα κατέβει στο 1.53€ ενώ η μείωση στα επαγγελματικά τιμολόγια θα είναι της τάξης του 15% με τον συντελεστή να πέφτει στο 1,07€.

 «Με τις προσφυγές των αντιπολιτεύσεων καθυστέρησε η εφαρμογή των μειωμένων τελών στα ανταποδοτικά τα δυο πρώτα τετράμηνα του 2021 και όπως υποσχεθήκαμε με αυτό τον τρόπο  θα ‘επιστραφούν’ τα χρήματα στους δημότες μας» εξήγησε ο Δήμαρχος Χίου Σ. Κάρμαντζης.

  Αναφορικά με τα ανταποδοτικά  τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού του 2022 η δημοτική αρχή προτίθεται να διατηρήσει σταθερούς τους συντελεστές,  με δεδομένο ότι με τις συνεχείς ανατιμήσεις δεν υπάρχει δυνατότητα επιπλέον μείωσης ενώ έχει γίνει εμφανές ότι η αύξηση των τετραγωνικών μέτρων στα ακίνητα, μετά τις σχετικές διορθωτικές δηλώσει,  δεν έχει επιφέρει τα προσδοκώμενα έσοδα στο Δήμο και την υπηρεσία καθαριότητας.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...