Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
14 C
Chios

Social

Άνοιγμα σχολείων. Τρίτη και…φαρμακερή;

Την κριτική της για το άνοιγμα των Λυκείων ασκεί η ΕΛΜΕ Χίου κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι για Τρίτη φορά ανοίγει τα σχολεία με προχειρότητα όσον αφορά την ασφάλεια και την υγεία.

Παράλληλα, καυτηριάζει την μηδενική διενέργεια εμβολιασμών σε εκπαιδευτικούς μέσω αδιάθετων δόσεων εμβολίων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Χίου:

Παρακολουθούμε με  προβληματισμό  την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξει και πάλι τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εν μέσω έξαρσης της πανδημίας. Προφανώς για εμάς, η διά ζώσης διδασκαλία είναι αναντικατάστατη και η άμεση επαφή με τους μαθητές μας αποτελεί όρο εκ των ων ουκ άνευ για την επίτευξη της μαθησιακής διαδικασίας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι επιχειρείται για τρίτη φορά κατά τη διάρκεια της πανδημίας το άνοιγμα των σχολείων, μολονότι και τις δύο προηγούμενες φορές το εγχείρημα απέτυχε και μάλιστα σε περιόδους που τα επιδημιολογικά δεδομένα ήταν σαφώς καλύτερα από ότι σήμερα.

Παρόλα αυτά θα ήμασταν διατεθειμένοι να δεχτούμε ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν με σχετική ασφάλεια, αν βλέπαμε ότι η εμπειρία των έντεκα προηγούμενων μηνών αξιοποιήθηκε ώστε να δημιουργηθούν ασφαλέστερες συνθήκες. Αντιθέτως η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή το σωματείο μας πρότεινε καλόπιστα.

Για ακόμη μια φορά το θέμα της ασφάλειας και της υγείας στις σχολικές μονάδες αντιμετωπίζεται με περισσή προχειρότητα από την κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.

Ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών από “αδιάθετες δόσεις εμβολίων” όχι μόνο δεν αποτελεί ικανοποίηση του αιτήματος του εκπαιδευτικού κινήματος για κατά προτεραιότητα μαζικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, που  εξασφαλίζει την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, αλλά το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να πείσει  πως είναι νίκη η εξασφάλιση των αδιάθετων δόσεων εμβολίων, μετά από συνεννόηση με τα συναρμόδια Υπουργεία.

Για του λόγου το αληθές, σας παραθέτουμε τα στοιχεία από τον επιτυχή σχεδιασμό για τη θωράκιση των εκπαιδευτικών από αδιάθετα εμβόλια στο νησί μας μέχρι σήμερα.

Παρασκευή 2/4:  μηδέν

Δευτέρα 5/4: μηδέν

Τρίτη 6/4: μηδέν

Τετάρτη 7/4: ένα!!!

Ομολογουμένως μεγάλη …νίκη

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...