Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό» εκφράζει ο Δήμαρχος, Σταμάτης Κάρμαντζης.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο», ο Στ.Κάρμαντζης σημειώνει ότι με το εκλογικό σύστημα στερήθηκε της δυνατότητας αυτοδύναμης δημοτικής διοίκησης όμως υπάρχουν προϋποθέσεις για συνεργασίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

Σχετικά με την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή επισημαίνονται τα εξής:

Το αναλογικό εκλογικό σύστημα, ως γνωστόν στέρησε τη δυνατότητα αυτοδύναμης δημοτικής διοίκησης. Ωστόσο, αυτήν τη φορά ο Νομοθέτης έδωσε τη δυνατότητα συμπόρευσης και συνεργασίας των δημοτικών παρατάξεων, προκαλώντας και προσκαλώντας συγχρόνως όσους έχουν εκλεγεί να συμπορευθούν σε μία κοινή πορεία.

Η Δημοτική Αρχή έχει ως απαρέγκλιτη πρόθεση, στόχο, φιλοδοξία και δέσμευση η πορεία αυτή να είναι ανοδική, δημιουργική και επωφελής για τον τόπο μας και τους ανθρώπους μας.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο ο Δήμαρχος πάντα με θετική διάθεση και χωρίς την απομονωτική λογική παραταξιακών προσκομμάτων, έτεινε και τείνει τη χείρα για συσπείρωση, ενότητα και συνδημιουργία.

Άλλωστε, σε προεκλογικό επίπεδο αυτός ήταν και ένας κοινός δεσμευτικός τόπος. Τούτη την ώρα όμως μπορεί να γίνει πράξη. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να αξιοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για το κοινό καλό.

Αυτούς τους ανθρώπους, ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή τους αναγνωρίζει και τους προσκαλεί να ακολουθήσουν  και να συνδράμουν στη μεγάλη και κοινή προσπάθεια. Για το νησί μας, τον ιδιαίτερο τόπο μας, για τους ανθρώπους μας.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...