Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020
27 C
Chios

Social

Ανοίγει ο διάλογος της συνεργασίας Κάρμαντζη – Βουρνού

Συνάντηση είχαν το μεσημέρι της Παρασκευής ο Δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς με το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, συζητώντας το ενδεχόμενο συνεργασίας τους ενόψει της νέας περιόδου.

Μετά τη συνάντηση εκδόθηκε ανακοίνωση από το συνδυασμό της Πρωτοβουλίας που ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο της συνεργασίας ανάμεσα στις δυο παρατάξεις, αφού η πρόταση που έγινε στην Πρωτοβουλία χαρακτηρίζεται «θετική».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας για τη Χίο:

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κος Κάρμαντζης, έκανε στο συνδυασμό μας μια συγκεκριμένη πρόταση για συμμετοχή στη διοίκηση του Δήμου Χίου κατά την επόμενη περίοδο. Θεωρούμε θετική την πρόταση για συμμετοχή στη διοίκηση παρατάξεων διαφορετικών από αυτή του Δημάρχου, παρότι το διαμορφούμενο θεσμικό πλαίσιο φαίνεται ότι δεν το επιβάλει.

Η “Πρωτοβουλία για τη Χίο” πιστεύει ότι η πρόταση θα πρέπει να απευθύνεται αναλογικά σε όλες τις παρατάξεις που συμμετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση το πολιτικό πλαίσιο με το οποίο έγιναν οι εκλογές και οι Χιώτες ανέδειξαν τους εκπροσώπους τους.

Είναι δε ευνόητο, ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν να βρεθούν σε θέσεις διοίκησης θα προταθούν από τους συνδυασμούς στους οποίους θα έχουν κατανεμηθεί οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε για το καλό της Χίου σε ένα τέτοιο πολιτικό πλαίσιο, όπως αυτό καθορίστηκε στις εκλογές.

Περισσότερα Νέα

SWAN: Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Κυκλική Οικονομία Ενημερωθείτε για το SWAN, την ψηφιακή διαβαλκανική πλατφόρμα Επαναχρησιμοποίησης& Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων...

Ξεκινά η βελτίωση του δρόμου Χίου – Καρφά (vid)

Συμβασιοποιείται και ξεκινά μέχρι το τέλος της εβδομάδας το έργο για τη βελτίωση του δρόμου...

Η ιστορία και το αύριο των πηγών της Κλειδούς στην εκδήλωση του ΦΟΒ (vid)

Τους πρωτεργάτες της μεταφοράς του νερού από τη Μέσα Κλειδού στο σημείο όπου είναι σήμερα...