Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
26 C
Chios

Social

Ανοιχτή για το κοινό η Πινακοθήκη, στελεχώνεται και με συντηρητή τέχνης (vid)

Σε λειτουργία και ανοιχτή για το κοινό από τις 8.30 μέχρι τις 14.00 είναι η Δημοτική Πινακοθήκη Χίου, μιας και άμεσα η δημοτική αρχή προχώρησε στην τοποθέτηση μόνιμου υπαλλήλου προκειμένου η πινακοθήκη να είναι ξανά επισκέψιμη.

Παράλληλα όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γ.Πατεριμός  μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας αναμένεται να στελεχωθεί η πινακοθήκη με συντηρητή έργων τέχνης, ο οποίος θα αναλάβει κατ’ αρχας να αρχειοθετήσει και να τακτοποιήσει έργα, τα οποία έχουν μικρές φθορές και βρίσκονται στο υπόγειο του κτηρίου.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Πατεριμός, ένας σημαντικός αριθμός απο έργα και γκραβούρες της Πινακοθήκης  βρίσκεται αποθηκευμένος και ασφαλης ενώ υπάρχει και ένας μικρός αριθμός έργων που είχαν καταστραφεί παλαιότερα από την υγρασία και τα οποία θα αρχειοθετηθούν και θα ξεκινήσει προσπάθεια για τη συντήρησή τους.

Τέλος όσον αφορά το κτιριακό πρόβλημα της Πινακοθήκης θα γίνει προσπάθεια σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες να ενταχθεί σε πρόγραμμα για την επισκευή του κτηρίου ενώ άμεσα θα  αναβαθμιστεί ο μηχανισμός αφύγρανσης του υπογείου.

Περισσότερα Νέα

Τέλος Σεπτεμβρίου παραδίδονται 6 παιδικές χαρές

Στο τέλος Σεπτεμβρίου αναμένεται να παραδοθούν 6 υπό ανάπλαση παιδικές χαρές, συγκεκριμένα στο σχολείο της...

Συνελήφθη για επικίνδυνους ελιγμούς με φορτηγό Ι.Χ.

Στη σύλληψη ενός ημεδαπού κατηγορούμενου για το αδίκημα της επικίνδυνης οδήγησης προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος...

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης η ΔΕΥΑΧ (vid)

Στην ηλεκτρονική εποχή εξυπηρέτησης των καταναλωτών μπαίνει και η ΔΕΥΑΧ,η οποία πλέον προσφέρει τη δυνατότητα...