Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
15 C
Chios

«Ανοχύρωτη απέναντι στον κορονοϊό η Χίος με ευθύνη της ΝΔ» (vid)

Επίθεση κατά της κυβέρνησης της ΝΔ εξαπολύει ο Βουλευτής Χίου, Ανδρέας Μιχαηλίδης, σημειώνοντας ότι με ευθύνη της η Χίος παραμένει ανοχύρωτη απέναντι στον κορονοϊό.

Ο κ.Μιχαηλίδης επισημαίνει ότι το Υπουργείο Υγείας αδιαφορεί για την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας με μόνιμο προσωπικό ενώ τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία παραμένουν χωρίς προσωπικό καθαριότητας.

Όσον αφορά τη ΒΙΑΛ, στο επίκεντρο της κριτικής του βρίσκεται το Υπουργείο Μετανάστευσης λόγω της μη πρόσληψης ιατρών στα ιατρεία covid-19 στο ΚΥΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη:

Ανοχύρωτη πόλη παραμένει η Χίος έναντι του covid 19 με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Την στιγμή που τα κρούσματα από τον κορονοϊό αυξάνονται δραματικά, τόσο πανελλαδικά, όσο και στο νησί μας, το Υπουργείο Υγείας  αδιαφορεί για την ουσιαστική ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας με μόνιμο προσωπικό, οδηγώντας το σύστημα στα όριά του.

Τα Κέντρα Υγείας και τα Αγροτικά Ιατρεία παραμένουν χωρίς προσωπικό καθαριότητας, ενώ κατά τα άλλα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο για την αντιμετώπιση του κορονoϊού. Παράλληλα με ευθύνη του Υπουργού Μετανάστευσης, δεν έχουν προσληφθεί γιατροί για τα ιατρεία covid 19 της ΒΙΑΛ, την στιγμή που δεκάδες άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα και κάποιοι νοσούν.

Ο αόρατος ΕΟΔΥ φέρεται να πραγματοποιεί κάποια τεστ σποραδικά, χωρίς επιτελικό σχέδιο και κυρίως χωρίς επαρκή και ακριβή ενημέρωση των πολιτών του νησιού μας. Επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Νοσοκομείο της Χίου, επαρκή στελέχωση των δομών υγείας στη ΒΙΑΛ και διενέργεια μαζικών τεστ κατά τρόπο οργανωμένο στον πληθυσμό.

Η κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί την πραγματικότητα  κα να εγκαταλείψει τα επικοινωνιακά παιχνίδια με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα.

Περισσότερα Νέα

Σταμπουλίδης: Το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου (vid)

Το lockdown θα παραταθεί μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου ανέφερε μεταξύ άλλων ο ΓΓ. Εμπορίου και Καταναλωτή...

«Υπεύθυνες οι αντιπολιτεύσεις αν καθυστερήσει η τοποθέτηση των κοντέινερ στα σχολεία» (vid)

Τις αντιπολιτεύσεις του Δήμου Χίου καθιστά υπεύθυνες ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Γ.Ξενάκης, σε περίπτωση που...

Τα αιτήματα των Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου στην απεργία της Πέμπτης

Ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΕΦΚΑ Χίου: Συνάδελφοι συνταξιούχοι, τη στιγμή της κορύφωσης της πανδημίας βλέπουμε κατά...