Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2021
7 C
Chios

Social

«Ανικανότητα και άγνοια ακόμη και για ειδικό σχολείο ΑμεΑ»

Για ανικανότητα και άγνοια κατηγορεί τη δημοτική αρχή ο συνδυασμός «Χίος Μπροστά» σχετικά με το θέμα του ειδικού σχολείου ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, σε σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει:

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με μόνο θέμα τα προβλήματα των ΑΜΕΑ, η δημοτική αρχή , πανηγύριζε γιατί ο Δήμος Χίου επιτέλους θα διαθέσει χρήματα (περίπου 204.000 ευρώ) για τις μελέτες που απαιτούνται για την κατασκευή του ειδικού σχολείου.

Κατά τη συνεδρίαση μετά από ερωτήσεις μας διαπιστώθηκε ότι υπήρχε άγνοια για την ύπαρξη προμελέτης την οποία ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μετά την αποκάλυψη αυτή προσπάθησε να υποβαθμίσει. Διαπιστώθηκε επίσης από τις ερωτήσεις μας ότι ο δήμος Χίου δεν είχε έρθει σε κανενός είδους συνεννόηση με την ΚΤΥΠ (εταιρεία Κτιριακών Υποδομών του δημοσίου με αποκλειστικό αντικείμενο την μελέτη και υλοποίηση κατασκευής σχολικών μονάδων , νοσοκομείων κλπ). (*)

Σημειωτέον ότι το κόστος των απαιτούμενων μελετών από την εταιρεία Κτιριακές υποδομές είναι μηδενικό, εκτός αν χρειάζονται κάποιες εξειδικευμένες μελέτες.

Προτείναμε στο ΔΣ , να ζητηθεί η συνδρομή της εταιρείας και για εξοικονόμηση χρημάτων αλλά και για σύντμηση του χρόνου που θα απαιτηθεί για όλες τις διαδικασίες με δεδομένη την εξειδίκευση της εταιρείας σε συναφή έργα.

Επίσης προσφερθήκαμε οι μηχανικοί του συνδυασμού μας, και όποιος άλλος από τους υπόλοιπους συνδυασμούς μηχανικός έχει τη δυνατότητα, να εκπονήσουμε δωρεάν τις όποιες συνοδές επιπλέον μελέτες απαιτούνται.

Είναι σίγουρο και δεδομένο, ότι γι αυτόν το σκοπό θα προσφερθεί βοήθεια και από την διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ ,αλλά και από όλους τους μηχανικούς του νησιού.

Επιπλέον προτείναμε τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν για τον Δήμο με αυτόν τον τρόπο να καλύψουν άλλες από τις πολλές και διαρκείς ανάγκες των σωματείων ΑΜΕΑ, οι οποίες αναλύθηκαν από τους εκπροσώπους τους στην συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η δημοτική αρχή για άλλη μία φορά αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματα των δημοτών με σύνεση. Αυτό δεν απαιτεί καμία εξειδικευμένη μελέτη, αλλά μόνο σεβασμό στον δημότη και ταπεινότητα.

Περισσότερα Νέα

Διαδικτυακή συνάντηση της Συμμαχίας Αξιών με το Τοπικό Συμβούλιο Θυμιανών

Συνεχίζει τον ανοικτό διάλογο με όλες τις Κοινότητες της Χίου η Συμμαχία Αξιών. Έτσι, μετά τις...

Δριμύ «κατηγορώ» των αντιπολιτεύσεων κατά της δημοτικής αρχής για τις 93 προσλήψεις «εξπρές» στην Καθαριότητα

Δριμύ «κατηγορώ» σε βάρος της Δημοτικής Αρχής για την πρόσληψη 93 ατόμων στην Υπηρεσία Καθαριότητας...

Να κρατήσουν τα παιδιά σπίτι καλεί τους γονείς του Μουσικού Σχολείου ο Σύλλογος Γονέων

Μετά την ανακοίνωση κρούσματος κορονοϊού σε μαθητή του Μουσικού Σχολείου Χίου, ο Σύλλογος Γονέων και...