Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
14 C
Chios

Social

Ανεπαρκές μέτρο τα self test για την επαναλειτουργία των σχολείων (vid)

Χωρίς ουσιαστικά μέτρα που θα θωρακίσουν εκπαιδευτικούς και μαθητές  απέναντι στην πανδημία, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την προσεχή Δευτέρα.

Οι καθηγητές αφού ξεκαθαρίζουν ότι είναι υπερ της δια ζώσης εκπαίδευσης αναφέρουν ότι  το μέτρο των self test με ατομική ευθύνη στο οποίο βασίζεται η επαναλειτουργία είναι ανεπαρκές και ζητούν τα τεστ αυτά να γίνονται είτε στα Κέντρα Υγείας είτε από εξειδικευμένο προσωπικό. «Θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τις Τοπικές  Μονάδες Υγείας  ώστε εξειδικευμένο προσωπικό να διενεργεί τα τεστ και να συμβάλει στην διαχείριση όποιων περιστατικών» σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σ.Σταυρινούδης.

Παράλληλα ο ίδιος χαρακτήρισε «κοροϊδία» τον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών με τα αδιάθετα εμβόλια. Ειδικότερα ο κ. Σταυρινούδης ανέφερε  ότι στη Χίο έχουν εγγραφεί σχεδόν 500 καθηγητές στη λίστα και μόλις χτες βρέθηκε ένα εμβόλιο. «Με αυτούς τους ρυθμούς δεν μπορούμε  να μιλάμε για εμβολιασμό των εκπαιδευτικών» είπε ο πρέοδρος της ΕΛΜΕ με τους  καθηγητές να ζητούν την εκπόνηση ενός σχεδίου ώστε όλοι οι εκπαιδευτικοί να έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις διακοπές του Πάσχα και να επαναλειτουργήσουν τα σχολεία με ασφάλεια.

Τέλος με δεδομένες τις συνθήκες αίτημα παραμένει  η εκ περιτροπής λειτουργία των τμημάτων με 15 μαθητές, μέτρο που αν είχε εφαρμοστεί και το προηγούμενο διάστημα δεν θα χρειάζονταν τα παιδιά να μείνουν για τόσο καιρό εκτός των σχολικών αιθουσών.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...