Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020
18 C
Chios

Social

Αναζητείται χώρος για την στέγαση νεοεισερχόμενων προσφύγων και μεταναστών (Ηχητικό)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη την οποία είχε συγκαλέσει το πρωί της Δευτέρας ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κ. Μουτζούρης με τη συμμετοχή των χωρικών Αντιπεριφερειαρχών, των Δημάρχων Χίου, Σάμου και Μυτιλήνης και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Π.Βρουλή.

Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκε το   θέμα του κορονοϊού και των μέτρων που  πρέπει να ληφθούν ώστε να μην υπάρξουν κρούσματα στα νησιά από νεοεισερχόμενους, είτε Έλληνες είτε αλλοδαπούς. Ειδικότερα όσον αφορά το θέμα με τους νεοεισερχόμενους πρόσφυγες και μετανάστες αποφασίστηκε οι Δήμοι να προτείνουν χώρους προκειμένου εκεί να στεγάζονται όσοι έρχονται,   αφενός για λόγους δημόσιας υγείας και αφετέρου με δεδομένο ότι αυτοί θεωρούνται κρατούμενοι.

«Μετά από σχετικό αίτημα του Υπουργείου μετανάστευσης όλοι συμφωνήσαμε ότι θα πρέπει στην παρούσα φάση να υπάρξει συνεργασία, παρά τα όσα έγιναν το προηγούμενο διάστημα» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας Π. Βρουλής, υπογραμμίζοντας ότι η Περιφέρεια από την πλευρά της θα αναλάβει την υγειονομική εξέταση των νεοεισερχόμενων αλλοδαπών.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι μέχρι στιγμής στη Χίο δεν έχουν καταγραφεί τις τελευταίες μέρες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, το πρόβλημα προς το παρόν εντοπίζεται στη Μυτιλήνη, όπου 56 άτομα βρίσκονται στο λιμανάκι της Πέτρας στη Βόρεια πλευρά του νησιού.

Περισσότερα Νέα

Παρέμβαση Π.Μπουγδάνου για την επανεκκίνηση και την τόνωση της τοπικής μας οικονομίας

Η παρέμβαση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνου, στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 27ης Μαΐου: Στις σημερινές ιδιαίτερες...

Πρωταθλήτρια η Μίκρα – Κυπελλούχος η Δάφνη

Με ανακοίνωσή της η ΕΠΣ Χίου ενημερώνει ότι Πρωταθλήτρια της Α' Τοπικής Κατηγορίας αναδεικνύεται η...

Για φουριόζικη εμπάθεια κάνει λόγο ο Δήμος Χίου

Ανακοίνωση του Δήμου Χίου: Στην ανερμάτιστη βιασύνη και τη φουριόζικη εμπάθεια όλων εκείνων που προσπαθούν με...