Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2020
23 C
Chios

Social

Ανάσα από Κοινωνικό Τουρισμό και «Τουρισμό για Όλους» αναμένει το Βόρειο Αιγαίο (vid)

Μεγάλη η μείωση στην πληρότητα αλλά σε λίγο καλύτερη κατάσταση το Βόρειο Αιγαίο από άλλες Περιφέρειες, σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Νίκο Νύκτα

Ανάσα αναμένεται να προσφέρει στον τουρισμό των νησιών του Βορείου Αιγαίου και κατ’επέκταση της Χίου τα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού και του «Τουρισμού για Όλους».

Όπως σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Νίκος Νύκτας, το Βόρειο Αιγαίο βιώνει σεζόν μεγάλης μείωσης, ενδεικτικά στη Χίο η πληρότητα φτάνει στο 20-25% σε σχέση με το περσινό 60-70%. Μεγάλη μείωση καταγράφεται σε Λέσβο και κυρίως σε Σάμο ενώ κερδισμένη φαίνεται πως είναι η Λήμνος λόγω της εγγύτητας θέσης με τη βόρεια Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, όπως σημείωσε ο κ.Νύκτας, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε λίγο καλύτερη κατάσταση από άλλες Περιφέρειες λόγω της καμπάνιας αλλά και της προσπάθειας που γίνεται, με τον Αντιπεριφερειάρχη να απονείμει τα εύσημα και στους επαγγελματίες και τους απλούς πολίτες για την στήριξη.

Πλέον, η στόχευση επικεντρώνεται στα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού και του «Τουρισμού για Όλους» με τις αιτήσεις πανελλαδικά να φτάνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες και το Βόρειο Αιγαίο να αποτελεί μια επιλογή που μπορεί να αξιώνει θετικά αποτελέσματα καθώς Λέσβος, Χίος και Σάμος, λόγω της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης «πριμοδοτούνται» με δυνατότητα 10 διανυκτερεύσεων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Τουρισμού.

Περισσότερα Νέα

Ακύρωση των εργολάβων και παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο Σκυλίτσειο ζητά ο Α.Μιχαηλίδης

Με δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ζητά από τη Διοίκηση του...

Το πρόγραμμα των τελευταίων ψεκασμών για τον δάκο της ελιάς

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Χίου, γνωρίζει ότι από τις 23/09/2020 ημέρα Τετάρτη,...

Λιτή αλλά και κατανυκτική μνήμη Μικρασίας στον Άγιο Χαράλαμπο Βαρβασίου

Με ένα διαφορετικό, λιτό και σεμνό λόγω των μέτρων ασφαλείας για την πανδημία αλλά κατανυκτικό...