Social

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΟΜΟΙΩΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

Σε μια κίνηση με συμβολικό χαρακτήρα στο Διοικητήριο Χίου αναρτήθηκε πιστό Ομοίωμα της πρώτης σημαίας της Απελευθέρωσης της Χίου η οποία υψώθηκε  πριν από 104 χρόνια.  Με την έπαρση του εθνικού συμβόλου σηματοδοτείται η έναρξη των επετειακών εορταστικών εκδηλώσεων για τα Ελευθέρια της Χίου.

Η πρώτη χειροποίητη Σημαία κατασκευάστηκε από την Ευγενία Μαδιά και υψώθηκε από την ίδια με την είσοδο του απελευθερωτή Ελληνικού Στόλου στο λιμάνι της Χίου. Το ομοίωμα φιλοτεχνήθηκε από την κ. Δώρα Κρομμύδα.

Το πολύτιμο ιστορικό κειμήλιο της Πρώτης Σημαίας της Απελευθέρωσης της Χίου φυλάσσεται στη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου Κοραής.

 

Την έπαρση της Σημαίας πραγματοποίησαν από κοινού  ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Στ. Κάρμαντζης και ο Διοικητής της 96 ΑΔΤΕ Ταξίαρχος κ. Παναγιώτης Κιμουρτζής , ενώ παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Ι. Ξενάκης,  ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ι. Μανάρας, καθώς και αντιπροσωπεία του Φάρου Βαρβασίου και εργαζόμενοι της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

 

Περισσότερα Νέα

«Χαμηλότερο από 104.000€ το κόστος του Δήμου για τις 3 θεατρικές παραστάσεις» (vid)

Πολύ μικρότερο από 104.000€ θα είναι το τελικό κόστος για τις 3 μεγάλες θεατρικές παραστάσεις...

Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για τη ναυτιλία, παρουσία του Ν.Ανδρουλάκη (vid)

Εκδήλωση για τη ναυτιλία  διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ με  ομιλητές τον βουλευτή Χίου Στ....

«Προκλητική σπατάλη 104.000 ευρώ για τρεις παραστάσεις «αέρα πατέρα» με λεφτά των Χιωτών» (vid)

Ανακοίνωση του συνδυασμού "Σύμπραξη Δημιουργίας για τη νέα Χίο": Για τρίτη συνεχή χρονιά, η διοίκηση Μαλάφη...