Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021
8 C
Chios

Social

Ανάπλαση για τα πεζοδρόμια της νότιας πλευράς, αναζήτηση λύσης για τη φτωχιά προκυμαία (vid)

Ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης των πεζοδρομίων της Νότιας πλευράς της προκυμαίας της Χίου , με τη σύναψη  προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο Δήμο Χίου και το Λιμενικό Ταμείο να εγκρίνεται  από την οικονομική επιτροπή και να περνά σήμερα και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Λιμενικού Ταμείου.

Πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader αλιείας και θα αναβαθμίσει τα πεζοδρόμια και στη Νότια πλευρά, με στόχο να αποκτήσουν ομοιόμορφη όψη και ασφαλή βατότητα όπως αυτά στην υπόλοιπη προκυμαία.

Όσον αφορά την ανάπλαση  της οδού Νεωρίων, στην φτωχιά προκυμαία, απαιτείται να βρεθεί  η χρυσή τομή με την  αρχαιολογική υπηρεσίας με δεδομένο ότι εμπίπτει σε αρχαιολογική ζώνη ενώ  όπως λέει ο κ. Ζωάνος στο συγκεκριμένο  κομμάτι υπάρχουν και παβέδες. «Είμαστε σε συνεργασία με την αρχαιολογία, καταθέτουμε εναλλακτικές προτάσεις για την αναβάθμιση και συνάμα ανάδειξη των διατηρητέων σημείων» λέει ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, ελπίζοντας ότι τα επόμενο διάστημα θα εκπονηθεί η μελέτη και  θα ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και το τελευταίο τμήμα της παραλίας.

Περισσότερα Νέα

Επικοινώνησε με μαθήτρια του 3ου ΓΕΛ Χίου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, σήμερα 8 Μαρτίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε...

«Σπάμε τις αλυσίδες της σιωπής, της εκμετάλλευσης, της ανισοτιμίας»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου για την 8η Μάρτη:   Οι γυναίκες του καθημερινού...

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Αιγαίου “Aegean Startups 2021”

Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προκηρύσσει τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας AEGEAN Startups 2021, για την ανάδειξη...