Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021
15 C
Chios

Social

«ΑΝΑΚΥΚΛΩΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ

Φέτος, τα Χριστούγεννα θα είναι «ανακυκλωμένα» και σε αυτό θα συμβάλλουν οι μαθητές από 17 Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου.

H χριστογεννιάτικη αυτή δράση συντονίστηκε και υλοποιήθηκε από το γραφείο σχολικών δραστηριοτήτων Π.Ε. Χίου, το Δήμο και τη ΔΙΑΝΟΧ.

Τα «Ανακυκλωμένα Χριστούγεννα», θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου από 17.00-18.45 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Χίου. Οι μαθητές των σχολικών μονάδων, θα «υιοθετήσουν» τα 20 ξύλινα δέντρα που έχουν κατασκευαστεί με την υποστήριξη της Δ.Ι.Α.Ν.Ο.Χ Α.Ε, και θα τοποθετηθούν περιμετρικά του σιντριβανιού. Τα χριστουγεννιάτικα στολίδια έχουν δημιουργηθεί από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που συμμετέχουν στη δράση και είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά.

Η Χριστουγεννιάτικη Δράση  έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και την κατανόηση της λειτουργικής αξίας της ανακύκλωσης μέσα από δημιουργικές δραστηριότητες. Επιπροσθέτως, έχει ως στόχο την επικοινωνία της σχολικής κοινότητας με την ευρύτερη κοινότητα του Δήμου Χίου, την ανάπτυξη της ενεργούς πολιτειότητας των μαθητών και την δραστήρια εμπλοκή τους σε δρώμενα του τόπου μας.

Οι  κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε προτάσσουν συνέργειες ατόμων και φορέων για την υλοποίηση από κοινού «ευγενών» δράσεων και σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο δομήθηκε ο προγραμματισμός της χριστουγεννιάτικης δράσης «Ανακυκλωμένα Χριστούγεννα». Στην εκδήλωση, επίσης,  θα συμμετάσχει η Φιλαρμονική του Δήμου με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής» με τη διανομή του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού.

Στην χριστουγεννιάτικη δράση συμμετέχουν οι εξής σχολικές μονάδες:

1ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 7ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου, Δημοτικό Σχολείο Κάμπου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, Δημοτικό Σχολείο Καλαμωτής, Δημοτικό Σχολείο Βολισσού, 4ο Δημοτικό Σχολείο Χίου, Βούρειο Δημοτικό Σχολείο, 2ο Νηπιαγωγείο Καμποχώρων, 1ο Νηπιαγωγείο Βροντάδου, Νηπιαγωγείο Συκιάδας, 10ο Νηπιαγωγείο Χίου, 5ο Νηπιαγωγείο Χίου, Νηπιαγωγείο Λιβαδίων

 

Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικης Εκδήλωσης «Ανακυκλωμένα Χριστούγεννα»

17.00.18.00

Προσέλευση και Στολισμός Δέντρων

 

17.30-18.00

Χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική

18.00-18.30

Ευχές και τραγούδια από τις Σχολικές μονάδες Π.Ε Χίου

18.30-18.45

Διανομή χριστουγεννιάτικου παραμυθιού από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη «Κοραής»

Περισσότερα Νέα

Νεκρός αστυνομικός που αυτοπυροβολήθηκε στον Καρφά

Νεκρός βρέθηκε αστυνομικός στην περιοχή του Καρφά, με τις ενδείξεις να κάνουν λόγω για αυτοκτονία. Σύμφωνα...

Ερωτηματικά για τη στάση των Δημάρχων απέναντι στον Πρωθυπουργό

«Η επιλεκτική συνάντηση των Δημάρχων βάζει σημαντικά ερωτήματα για τη στάση που κράτησαν οι Δήμαρχοι...

“Πώς το τρίβουν το πιπέρι” απόκριες στα Καρδάμυλα

Ο πολιτιστικός τομέας της Τοπικής Κοινότητας Καρδαμύλων εν μέσω πανδημίας και lockdown μας μεταφέρει λίγη...