Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019
11.8 C
Chios
  • Αρχική
  • Πολιτική

Social

Ανακοινώσεις στη Μυτιλήνη, «κρυφτούλι» με τα χιλιόμετρα στη Χίο

Σε ανακοίνωση της τοποθεσίας για τη δημιουργία της κλειστής δομής στη Μυτιλήνη προχώρησε η κυβέρνηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Α.Στεφανή να ενημερώνει την Περιφερειακή Αρχή ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το έργο για την κατασκευή της δομής στη θέση Διαβολόρεμα, μέσα σε μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη 3χλμ μακριά από την Καλλονή.

Μετά την ανακοίνωση συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Μυτιλήνης  Στρατή  Κύτελη και ο Ταξιάρχη  Βέρρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι τρεις «επανέλαβαν ομόφωνα, ότι στηρίζουν την βούληση των Τοπικών Κοινωνιών, όπως αυτή εκφράστηκε από τα Δημοτικά Συμβούλια των οικείων Δήμων και το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Την ίδια ώρα με διαρροές και χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευρά της κυβέρνησης για τη Χίο, η προτεινόμενη τοποθεσία εντοπίζεται στο 15ο ή 17ο χλμ Χίου – Βολισσού, χωρίς όμως αφενός να έχει γνωστοποιηθεί αφενός το ακριβές σημείο και αφετέρου αν η έκταση είναι δημόσια ή δημοτική.  Έλλειψη αποφασιστικότητας ή απουσία σχεδίου?

Περισσότερα Νέα

Εορταστικό ωράριο από την Τρίτη με δυο Κυριακές ανοικτά

Σε ισχύ μπαίνει από την ερχόμενη Τρίτη  17 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων,...

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για την Τρίτη Ηλικία

Ένα πλέγμα στοχευμένων και ευαισθητοποιημένων δράσεων περιλαμβάνουν οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της εθελοντικής ομάδας ΘΑΛίΑ για...

«Περιφερειάρχης και Δήμαρχοι προκήρυξαν αργία για το Βόρειο Αιγαίο» (vid)

«Το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι πάντα υπέρ των απεργιών αλλά όχι των αργιών» δηλώνει...