Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020
29 C
Chios

Social

Ανακοινώσεις στη Μυτιλήνη, «κρυφτούλι» με τα χιλιόμετρα στη Χίο

Σε ανακοίνωση της τοποθεσίας για τη δημιουργία της κλειστής δομής στη Μυτιλήνη προχώρησε η κυβέρνηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Α.Στεφανή να ενημερώνει την Περιφερειακή Αρχή ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το έργο για την κατασκευή της δομής στη θέση Διαβολόρεμα, μέσα σε μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη 3χλμ μακριά από την Καλλονή.

Μετά την ανακοίνωση συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Μυτιλήνης  Στρατή  Κύτελη και ο Ταξιάρχη  Βέρρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι τρεις «επανέλαβαν ομόφωνα, ότι στηρίζουν την βούληση των Τοπικών Κοινωνιών, όπως αυτή εκφράστηκε από τα Δημοτικά Συμβούλια των οικείων Δήμων και το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Την ίδια ώρα με διαρροές και χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευρά της κυβέρνησης για τη Χίο, η προτεινόμενη τοποθεσία εντοπίζεται στο 15ο ή 17ο χλμ Χίου – Βολισσού, χωρίς όμως αφενός να έχει γνωστοποιηθεί αφενός το ακριβές σημείο και αφετέρου αν η έκταση είναι δημόσια ή δημοτική.  Έλλειψη αποφασιστικότητας ή απουσία σχεδίου?

Περισσότερα Νέα

Έρχεται το Σαββατοκύριακο το 3ο Karfas Cup Beach Volley

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών θέλοντας να αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής των Θυμιανών διοργανώνει...

Ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο το ψήφισμα της ΛΑ.Σ. για τον εγκλωβισμό των ναυτεργατών

Ομόφωνα ψηφίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης παρακάτω ψήφισμα σχετικά...

Διαμαρτύρονται στα Υπουργεία οι μουσικοί της Χίου για τα πανηγύρια

Με επιστολή του προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας καθώς στις τοπικές αρχές,...