Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020
14.8 C
Chios

Social

Ανακοινώσεις στη Μυτιλήνη, «κρυφτούλι» με τα χιλιόμετρα στη Χίο

Σε ανακοίνωση της τοποθεσίας για τη δημιουργία της κλειστής δομής στη Μυτιλήνη προχώρησε η κυβέρνηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό Α.Στεφανή να ενημερώνει την Περιφερειακή Αρχή ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινά το έργο για την κατασκευή της δομής στη θέση Διαβολόρεμα, μέσα σε μια μεγάλη αντιπυρική ζώνη 3χλμ μακριά από την Καλλονή.

Μετά την ανακοίνωση συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη με τη συμμετοχή των Δημάρχων της Μυτιλήνης  Στρατή  Κύτελη και ο Ταξιάρχη  Βέρρο.

Μετά το τέλος της συνάντησης εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία οι τρεις «επανέλαβαν ομόφωνα, ότι στηρίζουν την βούληση των Τοπικών Κοινωνιών, όπως αυτή εκφράστηκε από τα Δημοτικά Συμβούλια των οικείων Δήμων και το Περιφερειακό Συμβούλιο».

Την ίδια ώρα με διαρροές και χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευρά της κυβέρνησης για τη Χίο, η προτεινόμενη τοποθεσία εντοπίζεται στο 15ο ή 17ο χλμ Χίου – Βολισσού, χωρίς όμως αφενός να έχει γνωστοποιηθεί αφενός το ακριβές σημείο και αφετέρου αν η έκταση είναι δημόσια ή δημοτική.  Έλλειψη αποφασιστικότητας ή απουσία σχεδίου?

Περισσότερα Νέα

Ημερίδα για την ανακύκλωση από Επιμελητήριο και Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης

Το Επιμελητήριο Χίου σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη 5...

«Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση προβλημάτων του συστήματος ακοής σε παιδιά και ενήλικες»

Εκδήλωση με θέμα «Νέα δεδομένα στην αντιμετώπιση προβλημάτων του συστήματος ακοής σε παιδιά και ενήλικες»,...

Κάλεσμα ΑΔΕΔΥ Χίου: Συγκέντρωση για το ασφαλιστικό και πορεία προς το Αίπος την Τρίτη

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ:   ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ...