Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
19.5 C
Chios

Social

Ανακάλεσε το «θα πάτε να κρυφτείτε» ο Σ.Κάρμαντζης, λήξαν το επεισόδιο με τον Χ.Μπουρνιά

Με ανακοίνωση που κατέθεσε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παύλο Καλογεράκη, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη ο ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος, Χάρης Μπουρνιάς, ζήτησε από τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη να ανακαλέσει για τις απειλές που ανέφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 15ης Σεπτεμβρίου που, μαζί με άλλα περιστατικά έντασης, είχαν οδηγήσει στην αποχώρηση των αντιπολιτεύσεων και τη διακοπή της συνεδρίασης.

Εν τέλει το ζήτημα λύθηκε με τον Δήμαρχο, Σταμάτη Κάρμαντζη, να υπενθυμίζει ότι ανέφερε “όλα θα τα πούμε στην ώρα τους και να δούμε που θα πάτε να κρυφτείτε” και να ανακαλεί το σημείο “που θα πάτε να κρυφτείτε” υποστηρίζοντας, όμως, ότι έκανε πολιτική αναφορά και δεν απείλησε.

Η επιστολή του Χάρη Μπουρνιά προς το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ανέφερε τα εξής:

Κύριε Πρόεδρε,

Ως γνωστόν κατά τη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου της 15ης Σεπτεμβρίου τ.ε., ο Δήμαρχος Χίου κ.Σταμάτιος Κάρμαντζης εκτόξευσε από μικροφώνου απειλές και άφησε βαρύτατα υπονοούμενα κατά του προσώπου μου.

Το συγκεκριμένο περιστατικό καθώς και άλλο παρεμφερές με άλλα πρόσωπα, στάθηκαν η αιτία να δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό περιβάλλον και να αποχωρήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση με αποτέλεσμα να διακόψετε τη συνεδρίαση.

Οι πρακτικές αυτές είναι μη αποδεκτές για κάθε άνθρωπο, πόσο δεν μάλλον για αιρετούς, που τόσο εμείς όσο και οι οικογένειές μας διαβιούμε σε αυτή τη μικρή κοινωνία.

Για το λόγο αυτό μέχρι το τέλος της σημερινής συνεδρίασης, καλώ τον κ.Κάρμαντζη να ανακαλέσει τα λεγόμενά του κατά του προσώπου μου και να ζητήσει δημόσια συγγνώμη σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσομαι των νομίμων δικαιωμάτων μου.

Στην τοποθέτησή του ο κ.Μπουρνιάς τόνισε ότι “έχω την τιμή να είμαι απόφοιτος της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων όπου πέρα από το γνωστικό αντικείμενο δίδουν σημασία στη διάπλαση χαρακτήρα με την καλλιέργεια των ηθικών αρετών του ανθρώπου. Μια εκ των αρετών είναι και η τιμή, όχι η υλική τιμή αλλά αυτή που έχει να κάνει με την αποδοχή του ατόμου από το κοινωνικό σύνολο.

Με βάση αυτά δεν έχω τίποτα για το οποίο έχω να ντρέπομαι και τίποτα για το οποίο πρέπει να κρύβομαι. Πάντα κοίταζα τους συνανθρώπους μου κατάματα, χωρίς να κατεβάζω το κεφάλι μου”.

Περισσότερα Νέα

1 νέο κρούσμα κορονοϊού στη Χίο

1 νέο κρούσμα κορονοϊού κατέγραψε ο ΕΟΔΥ για τη Χίο το τελευταίο 24ωρο. Τα νέα εργαστηριακά...

Η ταινία «Σκιών Μνήμες» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου – “Γέφυρες”

H ταινία «Σκιών Μνήμες» επιλέχθηκε επίσημα να συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ναυπλίου - "Γέφυρες"...

Σήμερα η 15η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Σε μια περίοδο που, με μεγάλη ανησυχία, παρακολουθούμε τους δείκτες τροχαίων δυστυχημάτων να αυξάνονται, το...