Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020
29 C
Chios

Social

Αναδάσωση στη Σικελιά για την αδειοδότηση του Κοντύλοπου

Την αναδάσωση 40στρ. στην περιοχή της Παναγίας Σικελιά θέτει ως υποχρεωτικό όρο το Δασαρχείο της Χίου προκειμένου να προχωρήσει η αδειοδότηση για το χώρο απόθεσης μπάζων στην περιοχή του Κοντύλοπου.

Όπως λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος καθαριότητας Π.Αναγνώστου η δασική υπηρεσία βάζει σαν όρο να γίνει η αναδάσωση πριν την αδειοδότηση, με τον κ.Αναγνώστου να επισημαίνει ότι αυτό σημαίνει τουλάχιστον μια επιπλέον τρίμηνη καθυστέρηση, με δεδομένο ότι θα πρέπει να εκπονηθεί μελέτη για την αναδάσωση.

«Καταβάλουμε προσπάθειες ώστε να υπάρξει συνεννόηση με το Υπουργείο και το Δασαρχείο και να μην είναι προαπαιτούμενο η αναδάσωση αλλά να γίνει παράλληλα με το έργο» λέει ο κ. Αναγνώστου.

Σύμφωνα με τον  ίδιο ο χώρος στον Κοντύλοπο θα περιφραχτεί και θα διαμορφωθεί ενώ θα υπάρχει επί 24ωρου βάσης προσωπικό για τη λειτουργία του. Όσον αφορά την τιμολογιακή πολιτική αυτή θα καθοριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και σίγουρα όπως λέει ο αντιδήμαρχος θα είναι πολύ φθηνότερη από αυτή του ιδιώτη.

Περισσότερα Νέα

Διαμαρτύρονται στα Υπουργεία οι μουσικοί της Χίου για τα πανηγύρια

Με επιστολή του προς τα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη και Υγείας καθώς στις τοπικές αρχές,...

Ερώτηση Βελόπουλου στα Υπουργεία για γιατρό και υποδομές του Οίκου Ναύτη Χίου

Στο θέμα του Οίκου Ναύτη στη Χίο αναφέρεται με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας...

SWAN: Η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Κυκλική Οικονομία Ενημερωθείτε για το SWAN, την ψηφιακή διαβαλκανική πλατφόρμα Επαναχρησιμοποίησης& Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων...