Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020
13 C
Chios

Social

Άμεσες απαντήσεις για τις καταγγελίες των ΟΤΑ ζητά από την δημοτική αρχή η «Πρωτοβουλία για τη Χίο»

Ιδιαίτερα ανησυχητικές χαρακτηρίζει τις καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ για την Υπηρεσία Καθαριότητας και τον Αντιδήμαρχο, Π.Αναγνώστου, η «Πρωτοβουλία για τη Χίο» που ζητά άμεσα απαντήσεις από τη Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:

Οι καταγγελίες του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ που είδαν το φως της δημοσιότητας είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές, θέτουν πολύ σοβαρά ζητήματα για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού της Δ/σης καθαριότητας από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και ζητούν άμεσα απαντήσεις.

Εκτός από τα ζητήματα της ορθής διαχείρισης προς όφελος του έργου της υπηρεσίας, το πρωτοφανές και άκρως ανησυχητικό είναι ότι αναφέρονται απειλές και τιμωρητικές πρακτικές περασμένων δεκαετιών.

Η άσκηση του ελέγχου για την παραγωγικότητα της υπηρεσίας που είναι χρέος του Αντιδημάρχου δεν έχει καμία σχέση με προσωπικές απειλές, και εγκαθίδρυση “συστημάτων ημετέρων” που καταγγέλλονται.

Η καθημερινότητα του δημότη, η καθαριότητα των χώρων και η οικονομία στη διαχείριση των πόρων επιβάλλει σεβασμό στη λειτουργία της υπηρεσίας, βελτίωση, ορθή κατανομή του έργου και ασφαλώς σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού.

Καλούμε τον κο Αντιδήμαρχο να λειτουργήσει σύννομα, σύμφωνα με τον οργανισμό, παραγωγικά για τον δημότη, αλλά και με σεβασμό στην προσωπικότητα των εργαζομένων.

Περισσότερα Νέα

Χίος, Λέσβος, Μαλακάσα. Ποιος είναι ο κοινός παρανομαστής;

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα: Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές του κ. Μηταράκη...

Ανταρσία στο Αιγαίο: Γιατί καταψηφίσαμε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας

Η παράταξη μας καταψήφισε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, κατά την...

Επίδομα 534 ευρώ: Πότε πληρώνονται οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων που επαναλειτουργούν

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα που θα ισχύσει για την υποβολή των δηλώσεων εργαζομένων και εργοδοτών στο...