Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020
24 C
Chios

Social

Ακυρώθηκε η φετινή Euroclassica

Δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η παγκόσμια φιλολογική σύνοδος της Ομηρικής Ακαδημίας

Οριστικά δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η Euroclassica, η παγκόσμια φιλολογική σύνοδος της Ομηρικής Ακαδημίας που διοργανώνεται σε Αθήνα, Χίο και Οινούσσες.

Η Euroclassica διοργανώνεται από το 1997 υπό την αιγίδα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας και από την έναρξή της έχουν συμμετάσχει περίπου 5.600 σύνεδροι από την Ελλάδα, την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Euroclassica (=ΟΜΙΛΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ), η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, καθώς επίσης όλα τα Πολιτιστικά, Κοινωνικά, Εκπαιδευτικά Σωματεία, Σύλλογοι κ.ά. της Χίου, που συνεργάζονται για την διοργάνωση του ετήσιου παγκόσμιου συνεδρίου της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ, θα ήθελαν να ενημερώσουν τους αγαπητούς συμπατριώτες και συνεργάτες μας ότι για τις γνωστές αντικειμενικές δυσκολίες δεν θα πραγματοποιηθεί το ετήσιο παγκόσμιο αυτό συνέδριο. Ως γνωστόν η ετήσια παγκόσμια Φιλολογική σύνοδος της ΟΜΗΡΙΚΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ τελεί επί σειράν ετών υπό την αιγίδα του εκάστοτε Προέδρου της Δημοκρατίας. Από το 1997 μέχρι σήμερα έχουν συμμετάσχει στο συνέδριο αυτό περίπου 5600 σύνεδροι από την Ελλάδα, την Ευρώπη και από ολόκληρο τον κόσμο. Οι σύνεδροι είναι διακεκριμένοι Ελληνιστές καθώς επίσης επιστήμονες και άλλων ειδικοτήτων, Ακαδημαϊκοί, Καθηγητές Πανεπιστημίων, διδάκτορες, ερευνητές καθώς επίσης προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Με ενθουσιασμό και θυσιαστικό πνεύμα εργασθήκαμε κατά τη διάρκεια του έτους για την συστηματική και κατά το δυνατόν καλύτερη οργάνωση του συνεδρίου, όπως πάντοτε.

Οι πολιτειακοί φορείς και οι συνεργάτες μας είχαν και εξακολουθούν να έχουν άριστη διάθεση να στηρίξουν την όλη προσπάθειά μας και να βοηθήσουν για την επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου. Η γνωστή όμως πανδημία, όπως είναι φυσικό, είχε ως συνέπεια να υπάρξουν αντικειμενικές δυσκολίες που δεν επιτρέπουν την επιτυχή διεξαγωγή των εργασιών του. Σεβόμενοι απολύτως και τα μέτρα που έλαβε η πολιτεία αναγκαζόμαστε για πρώτη χρονιά να μεταφέρουμε το συνέδριο για την επόμενη χρονιά (9-18/7/2021), σεβόμενοι την υγεία και το καλό όλων των ανθρώπων.

Ιδιαιτέρως υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι το 2021 συμπληρώνονται 25 χρόνια των ετήσιων φιλολογικών συνεδρίων της Euroclassica στην Ελλάδα (Αθήνα – Χίο – Οινούσσες) και 25 χρόνια από την ίδρυση της Ομηρικής Ακαδημίας (Δεκέμβριος 1997-2021). Ελπίζουμε λοιπόν, συν Θεώ, να εορτάσουμε το ΑΡΓΥΡΟΥΝ ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ της Euroclassica – Ομηρικής Ακαδημίας με τη συμμετοχή συνέδρων από την Ελλάδα, την Ευρώπη και από ολόκληρο τον κόσμο το 2021. Ήδη μας έχουν σταλεί τα θέματα των ανακοινώσεων των συνέδρων, και έχουν επίσης προγραμματισθεί τα μαθήματα για το Τμήμα φοιτητών των ομηρικών σπουδών καθώς επίσης για το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Ιστορίας και Πολιτισμού.

Η Euroclassica και η Ομηρική Ακαδημία συνεργάζονται με όλες τις Ευρωπαϊκές επιστημονικές Εταιρείες Καθηγητών Κλασικών Γλωσσών και Πολιτισμών και επίσης με Ακαδημίες, Πανεπιστήμια, Ανώτατα και όλων των βαθμίδων Εκπαιδευτικά Ιδρύματα σε όλον τον κόσμο. Η Euroclassica – Ομηρική Ακαδημία, όπως κάθε χρόνο, θα οργανώσει και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις και ημερίδες που προβάλουν τα ελληνικά γράμματα, την Ιστορία και τον πολιτισμό μας παγκοσμίως κατά το τρέχον και επόμενο έτος.

Κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας όλοι οι συνεργάτες μας, όπου της γης επιδείξαμε πνεύμα αγάπης, αλληλεγγύης, αλληλοκατανόησης, ανθρωπισμού σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή, υγεία, αξιοπρέπεια.

Μαζί με όλους τους συναδέλφους, εκλεκτούς συνεργάτες και συνέδρους, όπου της γης, ενώνουμε τα συναισθήματα ευγνωμοσύνης προς τους ήρωες του καθήκοντος, ιατρούς, νοσηλευτές, ερευνητές και όλους εκείνους που αψηφώντας τους προσωπικούς κινδύνους θυσιάστηκαν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Προσευχόμαστε, με τη βοήθεια του Θεού, να εξαλειφθεί η πανδημία, να συνεχίσουν οι άνθρωποι όλοι τη ζωή και τα έργα τους με κανονικούς ρυθμούς και ειρηνικά και η ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ να συνεχίσει αταλάντευτα το επιστημονικό της ταξίδι, προβάλλοντας την Ελλάδα μας, τον θείο ποιητή Όμηρο, τη γενέτειρά του Χίο, τα ελληνικά γράμματα, γλώσσα Ιστορία πολιτισμό εξακοντίζοντας σ’ όλον τον κόσμο, «φως ανέσπερον».

EUROCLASSICA – ΟΜΗΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Περισσότερα Νέα

Ε.Κώσταλου: Με 17.600 μόρια καθ’οδόν για Ψυχολογία (vid)

Ημέρα αποτελεσμάτων η χθεσινή για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων που έμαθαν την βαθμολογία τους. Η...

Συντονιστική για Ν.Μηταράκη: «Ήρθε στη Χίο για να διχάσει, παραμένει ανεπιθύμητος»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ανερυθρίαστα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της ΝΔ...

Σύγκρουση φορτηγού με μοτοσικλέτα και τραυματισμός του δικυκλιστή στην Καλλιμασιά

Από το Αστυνομικό Τμήμα Μαστιχοχωρίων διενεργείται προανάκριση για τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα την Πέμπτη...