Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

Ακύρωση των εργολάβων και παράταση των συμβάσεων καθαριότητας στο Σκυλίτσειο ζητά ο Α.Μιχαηλίδης

Με δήλωσή του ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ζητά από τη Διοίκηση του Σκυλιτσείου Νοσοκομείου Χίου να προχωρήσει άμεσα σε ακύρωση της απόφασης για εγκατάσταση εργολάβων στην καθαριότητα, παρατείνοντας τις ατομικές συμβάσεις καταρχήν έως τον Δεκεμβρίου του 2021, μετά και την πρόσφατη νομοθέτηση παράτασης των συμβασιούχων σε Νοσοκομεία και Δομές Υγείας.

Παράλληλα, ο Α.Μιχαηλίδης ζητά άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο γενικότερο πλαίσιο της θωράκισης του Δημοσίου Συστήματος Υγείας εν μέσω της πανδημίας.

Αναλυτικά η δήλωση του Ανδρέα Μιχαηλίδη:

Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε υποστηρίξει την έξοδο των εργολάβων από τα νοσοκομεία και την ανάθεση του έργου της καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης απευθείας σε εργαζόμενους μέσω ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, κάποιες Διοικήσεις νοσοκομείων προχώρησαν πρόθυμα και εσπευσμένα στην επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία.

Μετά την πρόσφατη νομοθέτηση παράτασης των συμβασιούχων σε νοσοκομεία και λοιπές δομές Υγείας μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, παράταση την οποία προτείναμε και υποστηρίξαμε στη Βουλή, η επιστροφή στο καθεστώς των εργολάβων πρέπει άμεσα να διακοπεί.

Καλούμε και τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου να ακυρώσει άμεσα την απόφαση που έχει λάβει για εγκατάσταση εργολάβων στην καθαριότητα και να παρατείνει τις ατομικές συμβάσεις καταρχήν μέχρι το Δεκέμβριο 2021.

Παράλληλα επισημαίνουμε την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάτι που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα αφού έχει καταργηθεί το επαχθές μέτρο 5:1 (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις).

Το επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας απαιτεί την άμεση και πολλαπλή θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, χωρίς άλλες λαθροχειρίες των δεδομένων, διοικητικές καθυστερήσεις και (νεοφιλελεύθερες) ιδεοληψίες.

Περισσότερα Νέα

Τεστ κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ στο Δημαρχείο μετά το θετικό κρούσμα σε συγγενικό πρόσωπο εργαζόμενης

Στο Δημαρχείο Χίου βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί το πρωί της Δευτέρας ελέγχους στους...

Κορονοιός (18/10): 438 νέα κρούσματα πανελλαδικά, 2 στη Χίο

438 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινώθηκαν σήμερα 18/10 από τον ΕΟΔΥ πανελλαδικά. 84 είναι οι διασωληνωμένοι ενώ...

Ήττα για τη Μίκρα από τον Αετό Λουτρών

Την ήττα με 1-2 γνώρισε η Μικρασιατική από τον Αετό Λουτρών στο πλαίσιο της 2ης...