Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
12 C
Chios

Social

Αίτημα στην Πολιτική Προστασία για υποχρεωτικό αρνητικό τεστ σε όσους έρχονται στη Χίο (vid)

Ευρεία σύσκεψη φορέων με πρωτοβουλία του ιατρικού συλλόγου πραγματοποιήθηκε χτες με ζητούμενο την αποτύπωση της εικόνας της πανδημίας στη Χίο και την ανάληψη πρωτοβουλιών.

Για την συγκεκριμένη σύσκεψη και τις αποφάσεις της ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Π.Μπουγδάνος δηλώνοντας ότι αποφασίστηκε να σταλεί αίτημα τόσο από την Περιφέρεια όσο και από τον ιατρικό σύλλογο στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου όσοι ταξιδεύουν προς τα νησιά να το κάνουν με αρνητικό τεστ στις αποσκευές τους.

 Επιπλέον η Περιφερειακή Αρχή προχωρά το σχεδιασμό της για την διανομή ενημερωτικού υλικού σε λιμάνι και αεροδρόμιο ώστε όσοι έρχονται να γνωρίζουν τα σημεία των δωρεάν προληπτικών ελέγχων ενώ θα κυκλοφορήσει και σχετικό σποτάκι. Ακόμα εξετάζεται το ενδεχόμενο ενημερωτικής εκστρατείας  γλαρό από την πανδημία και τα μέτρα προστασίας από μέλη του ιατρικού συλλόγου με την βοήθεια των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Τέλος σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν τα δειγματοληπτικά τεστ σε εργαζόμενους, τα οποία θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Περισσότερα Νέα

Κορονοϊός (11/4): 11 νέα κρούσματα στη Χίο

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.718,...

80χρονος νεκρός έπειτα από πτώση από 4 μέτρα

Τραγικό θάνατο βρήκε 80χρονος συμπολίτης την Κυριακή καθώς έπεσε από ύψος 4 μέτρων. Ο άτυχος άνδρας...

«Επανεκκίνηση για όλους» ζητούν οι Σύλλογοι Εστίασης Ελλάδος

«Όλοι θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία επανεκκίνησης ύστερα από 7 μήνες με κλειστές τις...