Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021
8 C
Chios

Social

Αγορά tablets για τους μαθητές και στήριξη του Νοσοκομείου από το Δήμο Χίου (vid)

Με την έκτακτη επιχορήγηση απο το Υπουργείο Εσωτερικών

Έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 290.000€ θα λάβει ο Δήμος της Χίου από το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καλύψει ανάγκες που προκύπτουν από την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο οικονομικών Χ.Μπουρνιά με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση ο Δήμος σκοπεύει να καλύψει τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αγορά του απαιτούμενου ηλεκτρονικού εξοπλισμού για την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση.

Μάλιστα για το σκοπό αυτό η δημοτική αρχή περιμένει να ολοκληρωθεί  η καταγραφή και να δηλωθούν οι ανάγκες,  ώστε το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσει η συγκεκριμένη προμήθεια. «Βούληση της δημοτικής αρχής είναι να καλυφθούν όλες οι ανάγκες και όλοι οι μαθητές να έχουν τα απαιτούμενα» επεσήμανε ο κ. Μπουρνιάς, τονίζοντας ότι υπάρχει η πρόθεση να δοθούν και χρήματα και από τον προϋπολογισμό του Δήμου.

Παράλληλα ο Δήμος της Χίου θα καλύψει ανάγκες και του Νοσοκομείου της Χίου, βάσει του εγγράφου που υπάρχει από τη διοίκηση του Σκυλίτσειου, με την αρχή να γίνεται με την αγορά αντιδραστηρίων.

Περισσότερα Νέα

Αυξάνεται η θητεία στον Στρατό Ξηράς -Από 9 σε 12 μήνες

Κατά τρεις μήνες αυξάνεται η στρατιωτική θητεία στον Στρατό Ξηράς, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε...

Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Χάρης Μπουρνιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Μπουρνιάς υπέβαλλε νωρίς...

Κορονοϊός (21/1): Συνεχίζει χωρίς κρούσματα η Χίος

Σήμερα Πέμπτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ...