Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2020
25 C
Chios

Social

«Αγωνιζόμαστε για τη ζωή που μας αξίζει» (vid)

Με εκδήλωση στην πλατεία το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Ανήμερα της 30ης Μαΐου, της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης, που για 12η χρονιά τιμάται παγκοσμίως, το Σωματείο Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας Χίου διοργάνωσε εκδήλωση στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα.

Το Σωματείο συμμετέχει και φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης με την εκστρατεία MS Connections- Συνδέσεις, όπου συνδέσεις αφορούν την οικογένεια, τους φίλους, την επιστημονική κοινότητα, την πολιτεία αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, Σταμάτης Κλουμάσης, κάλεσε τους ανθρώπους που βιώνουν αυτές τις δυσκολίες να έρθουν κοντά στο Σωματείο καθώς οι άνθρωποι που έχουν αντίστοιχες δυσκολίες καταλαβαίνουν καλύτερα ο ένας τον άλλο ενώ έδωσε το σύνθημα ότι «στο χέρι μας είναι η καθημερινότητά μας να παραμείνει η ίδια με κάποιες αλλαγές».

Παράλληλα, εξήγησε ότι λόγω κορονοϊού το δραστήριο Σωματείο δεν κατάφερε να διοργανώσει ενημερωτικές, ψυχαγωγικές εκδηλώσεις όπως και εκδρομές που στόχο έχουν να «βγούμε από τα σπίτια μας και να συμμετέχουμε» όμως εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον.

Ακόμη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης και με πρωτοβουλία του ΔΣ του Σωματείου, αποφασίστηκε η αγορά των βιβλίων “Πάμε μια βόλτα;” της Βουζουνεράκη Μ. και “Η σκληρή κυρία Πλάκα” της Αποστόλου Β., συγγραφέων με πολλαπλή σκλήρυνση, τα οποία περιέχουν ζωές ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας και θα προσφέρθηκαν το Σάββατο στα Τακτικά Μέλη του.

Περισσότερα Νέα

«Ο κύκλος με την κιμωλία» από τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Καρδαμύλων

Η θεατρική ομάδα του Φιλοπρόοδου Ομίλου Καρδαμύλων παρουσιάζει την παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»...

Άνοιγμα για συνεργασίες από τον Σταμάτη Κάρμαντζη

Την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής για συνεργασία με «ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιηθούν και να...

Σειρά έργων στα σχολεία

Ολοκληρώνονται τις προσεχείς ημέρες δύο σημαντικά έργα που δημοπρατήθηκαν και συμβασιοποιήθηκαν το 2018.  Το ένα έργο...