Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021
5.4 C
Chios

Social

Αγώνας δρόμου για μετατροπή του τελωνείου σε Πύλη Σένγκεν (vid)

Διευρυμένη σύσκεψη με εξειδικευμένη εταιρεία από την Αθήνα για την προετοιμασία της λειτουργίας του τελωνείου της Χίου,  ως πύλη Σένγκεν πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης στο Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο.

Στόχος όπως εξηγεί ο Πρόεδρος του Ταμείου Κ.Ζωάνος είναι να καταρτιστεί το σχέδιο έτσι ώστε το 2021 που εκπνέει η σχετική προθεσμία στο λιμάνι της Χίου να λειτουργεί μια πιστοποιημένη πύλη εισόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πληροί τις προδιαγραφές των αρμόδιων αστυνομικών αρχών.

Στο πλαίσιο αυτό ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη χρήση και αξιοποίηση τόσο της αίθουσας αφιξο-αναχωρήσεων του τελωνείου όσο και της παλιάς ιχθυόσκαλας.  «Όλο αυτό το  διάστημα βρίσκονταν σε εξέλιξη μια μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά και το κτήριο και της παλιάς ιχθυόσκαλας να περιέλθει στην κατοχή μας» δηλώνει ο κ. Ζωάνος, απαντώντας έτσι και στις κατηγορίες της Συμμαχίας Αξιών για κωλυσιεργία όσον αφορά το θέμα αυτό.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Πολίτης,  ανέφερε ότι ζητούμενο είναι η συνεργασία με τις τοπικές αρχές ώστε να προχωρήσουν όσο το δυνατόν ταχύτερα οι διαδικασίες.

«Μέσα στον επόμενο μήνα θα καταθέσουμε την τεχνική και λειτουργική πρόταση μας » ανέφερε ο μηχανικός της εταιρείας κ. Κυπραίος, αναφέροντας ότι οι  κτιριακές εγκαταστάσεις επαρκούν ώστε να αναπτυχθεί ο σχεδιασμός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ο σχεδιασμός αυτός γίνεται συνδυαστικά και με το εκπόνηση masteplan του λιμανιού της Χίου.

Περισσότερα Νέα

Ανοίγουν την Τετάρτη τα σχολεία της Χίου

Επανέρχεται η λειτουργία των σχολείων της Χίου την Τετάρτη 20/1 τα οποία παρέμεναν κλειστά λόγω...

«Διαχρονικά πλημμυρικά φαινόμενα αντιμετωπίζονται με τα 3 έργα που εντάχθηκαν» (vid)

Εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το  Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου τρία έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τη...

«Στόχος τα αντιπλημμυρικά να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2021» (vid)

«Στόχος είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2021 να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση...