Τρίτη, 4 Αυγούστου 2020
28 C
Chios

Social

Άγνοια για τις λεπτομέρειες της δομής – καραντίνας από τον Ν.Μηταράκη (vid)

«Δική μου αρμοδιότητα να υπάρχει χώρος καραντίνας, δομή – καραντίνα για όσο διαρκεί ο κορονοϊός, μόνιμα τα γραφεία της υπηρεσίας ασύλου» είπε ο Νότης Μηταράκης.

Για το θέμα της δομής-καραντίνας μίλησε ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του σε «Αλήθεια», «Πατρίδα» και «Πολίτη» εξηγώντας πως δική του αρμοδιότητα ήταν να βρεθεί χώρος για καραντίνα και πέραν τούτου δήλωσε άγνοια για τα υπόλοιπα ζητήματα που του τέθηκαν.

Ανάμεσα σε αυτά η αρνητική εισήγηση του Ιατρικού Συλλόγου, η δεύτερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα έγγραφα που κατέθεσαν οι 1.044 κάτοικοι και επαγγελματίες Καρφά, Αγίας Ερμιόνης και Μέγα Λιμνιώνα, οι διαρρυθμίσεις που γίνονται στον χώρο και το κόστος αυτών.

Ο κ.Μηταράκης για όλα αυτά παρέπεμψε στον στρατό που όπως είπε έχει την ευθύνη της δομής και στον ΕΟΔΥ για το ιατρικό πρωτόκολλο. Ο Υπουργός αρκέστηκε να πει πως η λύση των πλοίων είναι ανέφικτη και ακριβή (μίλησε για 50.000 ευρώ τη μέρα) ενώ για το αν έγινε προκήρυξη για δήλωση ενδιαφέροντος από ξενοδοχεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για δομές-καραντίνας, είπε πως έγινε απευθείας επικοινωνία με 5 ξενοδόχους που αρνήθηκαν.

Υπογράμμισε δε πως η δομή-καραντίνας είναι για όσο διάστημα υπάρχει η κρίση του κορονοϊού, για το ότι στη σύμβαση υπάρχει δυνατότητα υπεκμίσθωσης σημείωσε ότι συμπεριλήφθηκαν για τεχνικούς λόγους και ότι τα γραφεία ασύλου θα είναι μόνιμα, για όσο διαρκεί η μεταναστευτική κρίση.

Μάλιστα, προέτρεψε αφενός όποιον θέλει να προσφύγει στη δικαιοσύνη αν θεωρεί πως κάτι έγινε λάθος αφετέρου το Δημοτικό Συμβούλιο να υποδείξει χώρο για δεύτερη καραντίνα εφόσον γεμίσει η υπάρχουσα που είναι κατάλληλη μέχρι ενός συγκεκριμένου αριθμού ροών.

Περισσότερα Νέα

Με επιτυχία η εκδρομή της Ένωσης Ομογενών Χίου στα Ψαρά

Η Ένωση Ομογενών Χίου διοργάνωσε με επιτυχία ημερήσια εκδρομή στα Ψαρά το Σάββατο 1η Αυγούστου...

Ν.Νύκτας: «Η Χίος θα λειτουργεί καλύτερα αν διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος» (vid)

Το θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Χίου εισάγει με συνέντευξή του στην «Πατρίδα» ο...

Συνεχίζονται τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία στα ΚΥΤ και την τουριστική σύνδεση με Τουρκία (vid)

Παράταση μέχρι τέλος Αυγούστου δόθηκε στον περιορισμό κυκλοφορίας των διαμενόντων στα ΚΥΤ με τον Αντιπεριφερειάρχη...