Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2020
9.8 C
Chios

Social

Αγιασμοί με χαμόγελα και ευχές

Πρώτο κουδούνι σήμερα για τα σχολεία της α’ βάθμιας και β’ βάθμιας εκπαίδευσης με τα περισσότερα σχολεία να πραγματοποιούν σήμερα μόνο την τελετή του Αγιασμού ενώ αύριο θα γίνει η διανομή των βιβλίων και η έναρξη των μαθημάτων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα σχολικά εγχειρίδια είναι όλα στα σχολεία ενώ όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία τα πρωινά τμήματα είναι όλα στελεχωμένα ενώ σημαντικότερα είναι τα κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια.

Η τηλεόραση της Πατρίδας κατέγραψε τον αγιασμό στο Γυμνάσιο και Λύκεια του Βροντάδου με τους διευθυντές των σχολείων να εύχονται καλή χρονιά στα παιδιά και δύναμη σε γονείς και εκπαιδευτικούς.

Στη τελετή  βρέθηκε και χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλος Καλογεράκης, ο οποίος δήλωσε ότι ο Δήμος θα καταβάλει κάθε προσπάθεια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων του να λύνει τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητες.

Ευχές για καλή και δημιουργική χρονιά έδωσαν ακόμα η δημοτική σύμβουλος της ΛΑΣ Κλαίρη Κωστάλα όπως και η πρέοδρος της κοινότητας του Βροντάδου Μαριάννα Πελαντή.

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ

Τα χαμόγελα δεν έλειψαν από την πρώτη μέρα σχολείου στα πρόσωπα των μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βροντάδου Παναγίας Ερειθιανής, με την σχολική κοινότητα να υποδέχεται με ενα μεγάλο χειροκρότημα τα παιδιά της Α’ Δημοτικού. Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος της Παναγίας Ερειθιανής π.Γ.Πουλιάς ο οποίος ευχήθηκε καλή χρονιά στα παιδιά και τους συμβούλεψε να είναι κοντά “στην εκκλησία, στην οικογένεια και το άριστο σχολείο”. Ακολούθησε η έπαρση της σημαίας και ο εθνικός ύμνος με την διευθύντρια Μ.Πελαντή να επισημαίνει ότι από την Δευτέρα ξεκινά κανονικά η πλήρης λειτουργία του σχολείου και τα ολοήμερα τμήματα.

Περισσότερα Νέα

«Καμία συζήτηση για δομές στη σύσκεψη με Γεραπετρίτη και Μηταράκη»

Κατηγορηματικός ήταν ο Περιφερειάρχης Κ.Μουτζούρης ο οποίος τόνισε ότι καμία συζήτηση για κλειστά κέντρα δεν...

Πρόγραμμα τουριστικής προβολή του Δήμου σε συνεννόηση με όλους τους φορείς

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2020, το οποίο ανέρχεται...

Έκπτωτος ο εργολάβος της Ι.Χρήστου, σε 5 μήνες επανεκκίνηση εργασιών

Έκπτωτος κηρύχθηκε οριστικά ο ανάδοχος της οδού Ι.Χρήστου στο αεροδρόμιο, με το Δημοτικό Συμβούλιο να...