Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
22 C
Chios

Social

Α.Μιχαηλίδης: «Οπλισμένη υγειονομική νάρκη η ΒΙΑΛ» (vid)

Συζητήθηκε τη Δευτέρα 6/7 Επίκαιρη Επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό προς τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας Ανδρέας Μιχαηλίδης, εκ των ομιλητών του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε καταρχήν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, και ειδικά όσον αφορά το σκέλος της Υγείας, αποπνέει ένα χαρακτήρα αδιαφορίας ή και αναλγησίας. Αυτό αποτυπώνεται σε πλήθος αναφορών και αποφάσεων ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών που επικρίνουν τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ, εκθέτοντας διεθνώς τη χώρα.

Σημείωσε ενδεικτικά την υπολειτουργία των ιατρείων έξω από τα ΚΥΤ των νησιών, τα οποία υποτίθεται είναι υπεύθυνα για τον έλεγχο των διαμενόντων, ρωτώντας ευθέως τον κ. Μηταράκη αν αυτήν τη στιγμή υφίσταται στελεχωμένο ιατρείο έξω από τη ΒΙΑΛ, με τον Ανδρέα Μιχαηλίδη να σημειώνει πως δεν έλαβε απάντηση. Υπενθύμισε, επιπροσθέτως, ότι είναι ελάχιστη η ενίσχυση με προσωπικό των νοσοκομείων των νησιών, όπου η κυβέρνηση έχει επιλέξει να εγκλωβίσει χιλιάδες αιτούντες άσυλο, οι οποίοι αυτονόητα έχουν υγειονομικές ανάγκες.

Χαρακτήρισε ως «οπλισμένη υγειονομική νάρκη» την κατάσταση στη ΒΙΑΛ, παρά τις προσπάθειες του Δήμου Χίου, καλώντας τον κ. Μηταράκη να την επισκεφθεί για να διαπιστώσει ότι εκεί διαβιούν άνθρωποι ανάμεσα σε τρωκτικά και τόνους σκουπιδιών.

Υπενθύμισε, τέλος, στον κ. Μηταράκη ότι όχι μόνο οι προεκλογικές εξαγγελίες του για κλείσιμο της ΒΙΑΛ έχουν πάει περίπατο, αλλά και ότι οι αποζημιώσεις που έχουν αιτηθεί οι κάτοικοι του Χαλκειούς για το 2019 δεν έχουν ως τώρα ικανοποιηθεί, ενώ εκείνες που αφορούν το τρέχον έτος δεν έχουν καν καταχωρηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου. «Ουδεμία συγκεκριμένη απάντηση παρείχε ο κ. Μηταράκης και επ’ αυτού του ζητήματος», καταλήγει ο Α.Μιχαηλίδης.

Περισσότερα Νέα

Στο στόχαστρο διαρρηκτών η λαχαναγορά στην Καρδαμάδα (vid)

Θύμα διαρρηκτών έπεσαν τα ξημερώματα της Παρασκευής δυο από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο...

“Καμία καθυστέρηση για τα εξωτερικά ιατρεία των ΚΥΤ, ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες”

Ερωτώμενος για το θέμα της λειτουργίας των εξωτερικών ιατρείων στα ΚΥΤ της Χίου και της...

Ενεργό ρόλο των Περιφερειών στην ενημέρωση για τον κορονοϊό ζήτησε ο Πρωθυπουργός

Μια πλήρη ενημέρωση για τα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού είχαν από...