Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου 2020
20 C
Chios

Social

Α.Μιχαηλίδης: «Κωμικοτραγικός ο χειρισμός του προσφυγικού-μεταναστευτικού από κυβέρνηση και Ν.Μηταράκη»

Ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, με ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει κωμικοτραγική την εικόνα με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και του Υπουργού Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη.

Ο κ.Μιχαηλίδης κάνει λόγο για «προσπάθεια του κ. Μηταράκη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να μετατρέψει δηλαδή την ομόθυμη απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστών  υπερδομών σε απλή διαφωνία επί του αριθμού των ανθρώπων που θα μείνουν εκεί», ενώ ασκεί κριτική στις αντιφατικές δηλώσεις των αρχών έπειτα από κλειστές συναντήσεις όπου «ο κ.Μηταράκης επιχειρεί να διαμορφώσει ιδιότυπο κλίμα συναίνεσης».

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ:

 

«Η κωμικοτραγική εικόνα που εκπέμπει η κυβέρνηση και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου συνεχώς επιδεινώνεται.

Ο κ. Μηταράκης επιχειρεί σε κλειστές συσκέψεις να διαμορφώσει ένα ιδιότυπο κλίμα συναίνεσης, όπως το αντιλαμβάνεται ο ίδιος. Παράλληλα, πέρα από γενικόλογες, κοινότυπες δηλώσεις τις οποίες επαναλαμβάνει μονότονα (αποσυμφόρηση νησιών, φύλαξη συνόρων, κλπ) ο κ. Μηταράκης επιχειρεί να οικοδομήσει το μύθο του κυβερνητικού προγράμματος για το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα.

Το κλείσιμο της ΒΙΑΛ μετατίθεται τώρα μέσα στο καλοκαίρι, παρά τις αρχικές δεσμεύσεις του, και συνεχίζει το παζάρι για τη χωροθέτηση της νέας υπερδομής, καθώς και για τον αριθμό των εγκλείστων σ’ αυτήν.

Αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι να γίνονται γνωστές μέσω του Τύπου διάφορες αντιφατικές δηλώσεις του ιδίου, του Αντιπεριφερειάρχη και των Δημάρχων.

Είναι καταδικαστέα η προσπάθεια του κ. Μηταράκη να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, να μετατρέψει δηλαδή την ομόθυμη απόρριψη της πρότασης της κυβέρνησης για κατασκευή κλειστών  υπερδομών σε απλή διαφωνία επί του αριθμού των ανθρώπων που θα μείνουν εκεί».

Περισσότερα Νέα

Ίδρυση Περιφερειακού παρατηρητηρίου τουρισμού και έμφαση στον προσβάσιμο τουρισμό (vid)

Η ίδρυση του Εθνικού Παρατηρητηρίου Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης, η άμεση συνεργασία του Υπουργείου Τουρισμού με...

Προχωρά ο σχεδιασμός για την επέκταση του παιδικού σταθμού της Καλουτά (vid)

Προχωρά ο σχεδιασμός του Νομικού Προσώπου, που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη διοίκηση ,σχετικά με...

Αύξηση εισοδηματικών κριτηρίων για τα voucher των παιδικών σταθμών (vid)

Σημαντική αύξηση των εισοδηματικών κριτηρίων για την παροχή voucher για τους παιδικούς σταθμούς αποφάσισαν τα...