Social

Α.Γεωργιάδης: «Από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία το Σκυλίτσειο»

Παρουσίασε τους αριθμούς του, άφησε αιχμές για τους συνδικαλιστές, παρακίνησε τον διοικητή να βρει ιδιωτικά κεφάλαια για έργα και παρεμβάσεις και αποχώρησε ο Υπουργός Υγείας Α.Γεωργιάδης χωρίς καμία δέσμευση για προσλήψεις προσωπικού.

«Το νοσοκομείο της Χίου έχει περισσότερους γιατρούς, περισσότερους νοσηλευτές και περισσότερη παραγωγή σε σχέση με το 2019» είπε ο Υπουργός  Υγείας Α.Γεωργιάδης παρουσιάζοντας μια εξαιρετική εικόνα για το «Σκυλίτσειο» με  βάση τους αριθμούς.

Όπως είπε στο νοσοκομείο της Χίου είναι καλυμμένο το 83% των οργανικών θέσεων και σε σχέση με τον Ιούλιο 2019 υπηρετούν επιπλέον 24 γιατροί, 38 νοσηλευτές και 13 άτομα λοιπό προσωπικό ενώ ο προϋπολογισμός του φτάνει τα 11εκ.€ αυξημένος κατά 65%. «Δέχομαι ως πρόβλημα το έλλειμμα σε νοσηλευτικό προσωπικό  και ίσως σε κάποιες ειδικότητες» είπε, σημειώνοντας ότι το νοσοκομείο της Χίου είναι από τα καλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας δίνοντας τα εύσημα σε όσους εργάζονται εκεί.

Ωστόσο ο Υπουργός απέφυγε να δεσμευτεί ή να ανακοινώσει προσλήψεις προσωπικού, παρά μόνο τον έναν γιατρό για τα επείγοντα ενω κάλεσε τον διοικητή να αναζητήσει ιδιωτικούς πόρους και κεφάλαια για έργα και παρεμβάσεις στο νοσοκομείο.

Περισσότερα Νέα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη χωροθέτηση του Ειδικού Σχολείου

Συνάντηση με τους γονείς του 9ου Δημοτικού Σχολείου και 5ου Νηπιαγωγείου για το θεμα ανέγερσης...

Έρχονται εργασίες στο άγαλμα του Κωνσταντίνου Κανάρη στον Δημοτικό Κήπο (vid)

Εργασίες στο άγαλμα του Κανάρη αναμένεται να ξεκινήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος...

Προχωρά η μελέτη για την ανάπλαση της παλιάς Λαχαναγοράς (vid)

Στην δημοπράτηση της μελέτης για την λαχαναγορά, ύψους 285.000 ευρώ περίπου, προχωρά ο Δήμος Χίου. Εφόσον...