Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
25 C
Chios

Social

«7 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν ξεχνάμε»

Ανακοίνωση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου:

Σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα από τον φασίστα Χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να ξεχάσει τις μέρες εκείνες αλλά και όσες ακολούθησαν. Ο Παύλος ήταν ένας από εμάς. Ήταν αυτό που λέμε, παιδί της εργατικής τάξης. Αγωνιστής αντιφασίστας.

Δεν ξεχνάμε ούτε κάνουμε πίσω! Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα το 2013, η δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, στους αλιεργάτες στην ιχθυόσκαλα, δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις απέναντι σε μετανάστες και καταπιεσμένους δεν έχουν σβήσει.

Το γεγονός ότι το ναζιστικό μόρφωμα, κάτω και από τη δράση του ταξικού κινήματος, βρέθηκε εκτός Βουλής, είναι θετικό αλλά δεν πρέπει να εφησυχάζει κανέναν εργαζόμενο και νέο. Η εκμετάλλευση, η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, η εργοδοτική τρομοκρατία, είναι το σάπιο έδαφος που καλλιεργεί τον φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, όπως και τα νέα φασιστικά μορφώματα που δημιουργήθηκαν, έχουν ως στόχο την υπεράσπιση του κεφαλαίου και το χτύπημα του εργατικού κινήματος. Πάντα θα αναλαμβάνουν την πιο βρώμικη δουλειά, ενάντια στο εργατικό λαϊκό κίνημα, ενάντια στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, ορθώνοντας τείχος προστασίας στα κέρδη των εργοδοτών.

Άλλωστε η απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη της ΧΑ, που κλείνει τα μάτια στα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, στο ογκώδες αποδεικτικό υλικό είναι ενταγμένη στην προσπάθεια ξεπλύματος των φασιστοειδών, στην αναβάπτισή τους για να συνεχίζουν να παίζουν τον ρόλο τους ενάντια στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Οι φασίστες είναι διαχρονικά όπλο στα χέρια του κεφαλαίου

Σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεση στα εργατικά λαϊκά στρώματα, έτσι ώστε να πληρώσουν ξανά την κρίση οι εργαζόμενοι, να διασφαλιστεί η κερδοφορία των επιχειρηματιών ομίλων. Τα αντιλαϊκά μέτρα που ήρθαν για να μείνουν με πρόσχημα την πανδημία, η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, στην πρώτη κατοικία, οι ελαστικές και εκ περιτροπής μορφές απασχόλησης, το χτύπημα των ΣΣΕ, η παντελής απουσία ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και εκπαίδευσης απέναντι στην πανδημία είναι η μια όψη της επίθεσης. Ταυτόχρονα κλιμακώνεται η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί για συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ΝΑΤΟική ομπρέλα.

Σε συνθήκες που η επίθεση του κεφαλαίου και της κυβέρνησης απέναντι στο λαό οξύνεται, θέλουν το εργατικό και λαϊκό κίνημα να είναι στο γύψο. Αυτό εξυπηρετούν τα αντιδραστικά μέτρα όπως ο περιορισμός των διαδηλώσεων που έφερε η ΝΔ, σε συνέχεια του απεργοκτόνου νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, ξέρουν ότι την πάλη των αποφασισμένων εργατών δεν μπορούν να την αποτρέψουν μόνο με νόμους, γι’ αυτό και έχουν ανάγκη εγκληματικές ομάδες σαν τη Χρυσή Αυγή, που θα απλώνουν το βίαιο χέρι του κεφαλαίου στους χώρους δουλειάς.

Έχουμε πείρα από τις άπειρες παρεμβάσεις των χρυσαυγιτών βουλευτών υπέρ του κεφαλαίου, για τη φοροασυλία του και την ενίσχυση της κερδοφορίας του, αλλά και ότι βγάζουν σπυριά σε κάθε διεκδίκηση της εργατικής τάξης, του λαού, της νεολαίας.

Είναι γελασμένοι όμως αν νομίζουν ότι με τέτοιους μηχανισμούς, αλλά και τους νόμους τους, ότι μπορούν να σταματήσουν το ποτάμι της λαϊκής οργής και αγανάκτησης. Θα φάνε τα μούτρα τους.

Οργανώνουμε την πάλη μας στους τόπους δουλειάς για τα δικαιώματά μας, με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Δεν εφησυχάζουμε την πάλη μας απέναντι στο φασισμό. Απομονώνουμε τους φασίστες όπου και με όποιον τρόπο και με όποια ετικέτα κάνουν την εμφάνισή τους και στοχεύουμε σε αυτούς για τους οποίους δουλεύουν: Βιομήχανους, εφοπλιστές, μεγαλοεργολάβους, μεγαλεμπόρους, τραπεζίτες και τα λοιπά παράσιτα της κοινωνίας, το σάπιο σύστημά τους.

Καταδικάζουμε τον αντικομμουνισμό που είναι λίπασμα για να ανδρώνεται ο φασισμός.

Να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής

Επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής και το έγκλημα παραμένει ατιμώρητο, οι δολοφόνοι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Οι κυβερνήσεις έχουν βαρύτατες ευθύνες για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης της δίκης.

  • Απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ναζιστές της ΧΑ.

  • Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισήγηση της εισαγγελέως στη δίκη της ΧΑ που προσπαθεί να ξεπλύνει τους δολοφόνους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Το Σωματείο μας θα προχωρήσει σε πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την ανάδειξη του θέματος στους χώρους δουλειάς και στους συναδέλφους.

Περισσότερα Νέα

«Η πανδημία ξεγύμνωσε την πολιτική της κυβέρνησης και του Ν.Μηταράκη για πολλοστή φορά»

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αιρετών και Κατοίκων της Χίου: Ξεγυμνώθηκε για πολλοστή φορά η πολιτική...

Στειρώθηκαν 126 αδέσποτες γάτες

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, το τριήμερο πρόγραμμα στειρώσεων για αδέσποτες γάτες...

Τ.Σ. Χαλκειούς: «Το Χαλκειός δεν θα γίνει η Επίδαυρος παραστάσεων αιρετών και κατοίκων»

Ανακοίνωση του Τοπικού Συμβουλίου Χαλκειούς: Η κυβέρνηση απαγόρευσε τις Θεατρικές παραστάσεις, όμως εμείς συνεχίζουμε να παρακολουθούμε...